29.4 C
Trbovlje
torek, 22. junija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Dogodek poln čustev in ponosa!

FOTO: Dogodek poln čustev in ponosa!

V nabito polni dvorani Delavskega doma Zagorje je občina na slavnostni seji podelila priznanja najbolj zaslužnim občanom. Letošnje leto v znamenju najmlajšega častnega občana.

Zvone Pograjc

Slavnostni govornik župan Matjaž Švagan je Zlato plaketo Občine Zagorje ob Savi predal v roke trenerja Smučarskega kluba Zagorje, Zvoneta Pograjca, taistega moža, ki je nekoč treniral tudi Primoža Rogliča, danes pa eden njegovih največjih navijačev. Zvone Pograjc se ponosno spominja svojih začetkov, ko je leta 1990 začel delati z mladimi: “Veliko rodov se je zvrstilo na mojih treningih in upam, da se jih bo še.”

Marko Pavlovič in Matjaž Švagan

Srebrno so obarvali dosežke Mladinskega centra Zagorje ob Savi. “V Mladinskem centru smo se razveselili srebrne plakete. Radi se pohvalimo z uspešno izmenjavo mladih, saj se je v osmih letih izmenjalo približno 400 mladih iz tujine in Zagorja. Tudi medgeneracijsko sodelovanje je zelo uspešno in ga bomo razvijali še naprej.” je ob prejemu nagrade dejal direktor McZoS Marko Pavlovič.

In kdo drug kot slavni Primož Roglič je prejel naziv častnega občan, najmlajšega v zgodovini Zagorja. Roglič, ki je še vedno v Franciji se prireditve ni mogel udeležiti, se je pa javil na velikem platnu in pozdravil občinstvo v dvorani. Primoževa starša zadovoljstva nista skrivala. “Že od malih nog se je rad ukvarjal s športom. Zdaj pa počne tisto, kar želi in ima rad,” je povedal oče Leopold Roglič in navdušeno povabil vse Zagorjane in vse navijače, da Primoža pozdravijo 7. avgusta na zagorski ploščadi, ko bo uradni sprejem.

Podeljena so bila tudi tri županova priznanja Andreji Črešnar, Tini Meh in Romani Skrinjar Alauf.

Slovenski zet, Argentinec Isaac Palma pa je poskrbel za prijetno vzdušje prazničnega večera.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do novega patronažnega vozila z dražbo dresov zasavskih športnikov

Pri nakupu patronažnega vozila, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje, so se odločili za pomoč preko zbiranja denarja z licitacijo dresov vrhunskih zasavskih...