-0.8 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Do kdaj še lahko obiščete pravljične dežele, čarobne vasice in "novoletna...

FOTO: Do kdaj še lahko obiščete pravljične dežele, čarobne vasice in “novoletna mesta”?

V Hrastniku so poleg novoletnih lučk ob glavnih cestah v Športnem parku na Logu letos prvič postavili simpatično pravljično deželo. Trboveljčani so že dobro osvojili sprehode skozi Mestni park v decembru, kjer se vsako leto postavlja Dežela čarobnih nasmehov, vsakič s kakšno dopolnitvijo. Zagorjani imajo zunanjo dnevno sobo oziroma Mestno ploščad spremenjeno v čarobni gozdiček. Litijani so postavili Čarobno škratovo pot, v Radečah pa sredi parka umestili most ter splav na Savi in pisane palčke. Do kdaj bo vse to še na ogled?

Tisti, ki bi si želeli ogledati posebno praznično okrasitev v Litiji, ste žal prepozni, saj so bili ogledi mogoči le še do konca včerajšnjega dne – danes so se že lotili pospravljanja.

Pohiteti bo potrebno v Zagorju, saj je le še danes na voljo sprehod med smrečicami po in okrog ploščadi.

Kot je sporočila predstavnica KTRC Radeče, bo tamkajšnjo okrasitev možno občudovati do tega petka, 7. januarja.

Najdlje pa bodo okrasitev, ki se iz decembrske ohranja še dober prvi teden januarja, obdržali v Hrastniku in v Trbovljah, in sicer do ponedeljka, 10. januarja 2022.

Hrastnik:

Trbovlje:

SORODNI ČLANKI:

V Zasavju bodo zasijale praznične luči!

 

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bi lahko za zapuščene živali poskrbeli v novem zasavskem zavetišču?

Župani so si enotni, da je potrebno iskati rešitve glede zapuščenih živali. Občine, ali celo natančneje odgovorna oseba občine je tudi denarno odgovorna, če...