1.2 C
Trbovlje
četrtek, 20. januarja 2022
ZON.siAktualnoFOTO: Čisto prava mala čarobna dežela, ki si jo lahko ogleda vsak

FOTO: Čisto prava mala čarobna dežela, ki si jo lahko ogleda vsak

Ko se stemni, se v čarobni deželi prižgejo luči in srnice se usedejo pred hiško. Snežak se odpravi na pohod, lisička skrbno varuje strože za prijateljico veverico in gospod Medved bere pravljice vsem, ki se sprehodijo mimo …Ne verjamete? Pa se prepričajte sami!

Čudovito podnevi in ponoči

Jolanda Podmenik dolska cvetličarka, čeprav odrasla, še vedno verjame v pravljice in vse čudeže tega sveta. Pravzaprav verjame tako odločno, da vsako zimo, ko se končuje koledarsko leto in vstopamo v čas pol čudes – ustvari čisto pravo čarobno deželo na Dolu pri Hrastniku.

“Najbolj me veseli, ko vidim, kako gozdna in pravljična bitja, mimoidočim pričarajo nasmešek na obrazu.” In niti slučajno ne gre le za otroke, navdušeno pove Jolanda. Medtem ko v cvetličarni ustvarja, čez okno z veseljem opazuje, kako s prstom kdo pokaže na ježka, pa kako radi pred lokalom poklepetajo o bleščečih lučeh, ki krasijo čarobno deželico.

Še danes verjame v pravljična bitja …

Na vprašanje, zakaj se je že pred leti prvič in vsako leto znova odločila postaviti deželico in s tem tudi okrasiti Dol pri Hrastniku. S srcem in dušo aranžerka pove: “Da lahko nekaj lepega pripravim in ponudim vsem na ogled me osrečuje. To je nekaj najlepšega.”

Dolska čarobna dežela zasveti v soju vseh luči vsak dan proti večeru, okoli 18. ure in sveti pred Cvetličarno Joli na Dolu pri Hrastniku vse do jutra. Vsakdo se lahko sprehodi mimo, si ogleda vsako bitje posebej. Za tiste, ki verjamejo v pravljice, pa se celo lahko zgodi, da bitja oživijo in mimoidočim kaj prišepnejo. Še vedno ne verjamete?

FOTOGALERIJA:

 

SORODNI ČLANKI:

“Za vsak okus nekaj” – tokrat tudi dostava na dom

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Ana: Ljudje so se več družili, med sabo so se “zastopl” in ni bilo “fovšije”

Kako je bilo pred več desetletji, danes vedo povedati tisti, ki so že v jeseni življenja. Ena takih je Ana Žavbi, Trboveljčanka, ki je...
X