21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siŠportFarsa v Črnomlju

Farsa v Črnomlju

RK Črnomelj – RD Rudar 28:27 (13:15)

Črnomelj, 11. 3. 2017 ob 19. uri, ŠD Loka (70 gledalcev); sodnika Kavalar in Leskovec; delegat Vidic

RK Črnomelj: Pezdirc 3, Lozar 3, Husič, Štrucelj 5 (3), Bagarič, Ogulin 2, Peteh, Horvat, Slobodnik 7, Weiss, Stariha 4, Mihelič 3, Koplan, Hudelja, Aupič, Slemenšek; trener: Marjan Kolbezen

RD Rudar: Škrabar, Frece 1, Polanec 7 (1), Ravkič, Gjerek 2, Ranevski 5 (2), Sendelbah, Kozinc 1, Radulovič, Hočevar 1, Habjan 3, Krajnc, Novak, Žagar, Lenart 7 (2), Bučar; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK Črnomelj 3 (3); RD Rudar 5 (6)

Izključitve: RK Črnomelj 6 min; RD Rudar 12 min

V tekmi 19. kroga 1. B DRL sta se srečala konkurenta na prvenstveni lestvici, RK Črnomelj in RD Rudar. Domačini na 10. mestu prvenstvene lestvice, ki še zagotavlja obstanek v ligi, so pred tekmo za gosti iz Trbovelj zaostajali samo 4 točke in pričakovati je bilo, da si želijo vknjižiti točke za priključek.

Toda gostje iz Trbovelj so v Črnomelj prišli odločeni, da vknjižijo novi točki in s tem ujamejo priključek s sredino prvenstvene lestvice, kar so na terenu pokazali že od prve minute. Odločno so delovali v obrambi in z nekaterimi lahkimi napadi v 20. minuti vodili s tremi zadetki prednosti.

V nervozi ostali brez igralca in trenerja

Potem pa se je žal zgodil nedopusten dogodek, ki sta ga skrojila sodnika srečanja. Ob nasprotnem napadu Ranevskega in očitnem prekršku za 2 minuti gostujočega igralca, sodnika tega ne ocenita za prekršek. Ob nestrinjanju Ranevskega s to odločitvijo, le tega izključita za 2 minuti in mu takoj pokažete še rdeči karton. V nervozi, nestrinjanju in nejasnosti v zvezi z omenjeno sodniško odločitvijo je sledila še direktna izključitev trenerja Kešeta. Gostje so tako v 20. minuti ostali brez trenerja in enega ključnih igralcev Ranevskega. To je bila seveda voda na mlin za domačo ekipo. Kljub vsemu so odločni, a oslabljeni gostje do polčasa z nekaj lepimi potezami na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti (13:15).

V zadnjih sekundah do odločilnega strela

V drugem delu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, na koncu pa je domača ekipa s strelom iz 9 m zadela (v dveh sekundah) in zmagala z zadetkom razlike (28:27). Zahvala le še igralcem obeh ekip, da ni prišlo do kakšne večje poškodbe v tako nervoznem srečanju. Pri domačih je 7 zadetkov dosegel Slobodnik, pri gostih pa ravno toliko Polanec in Lenart.

Črnomaljci so se na prvenstveni lestvici približali na dve točki zaostanka, Rudar še vedno drži 9. mesto lestvice in za osmimi Radečami zaostaja dve točki. Ravno Radeče pa prihajajo v soboto, 18. marca v dvorano Polaj, kjer bo tako poleg sosedskega dvoboja potekal tudi boj za razvrstitev na prvenstveni lestvici. Obeta se torej derbi 1. B DRL v Trbovljah.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...