22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoFantastična knjiga in izvrstna kulinarika. Je sploh kaj boljšega?

Fantastična knjiga in izvrstna kulinarika. Je sploh kaj boljšega?

Prvih 1000 izvodov je od oktobra, ko je knjiga prišla iz tiskarne, šlo za med. Tik pred vrati je ponatis, knjiga pa je navdušila tako laike kot pedagoške strokovnjake.

Avtorica Polona Kisovec bo v petek, 27. januarja svojo pot, kako je prišla do izdaje, kako se je knjige lotila in jo na koncu natisnila, predstavila v zagorski gostilni Ribnik. Ker pa poleg dobrega pogovora prija dobra hrana, so v Ribniku pripravili pravljični meni za obiskovalce dogodka.

Zasavka, ki je sicer marketinška strokovnjakinja po poleg o vsebini, dodala še “navodila”, kako izdati knjigo v samozaložbi in kako prodati 1000 izvodov.

Sicer pa knjiga Zakaj Lunina vila in Sončev princ ne živita več skupaj? govori o ločitvi. Namenjena pa ni le ločenim staršem. Berejo jo lahko otroci od 4. leta dalje, babice, dedki in vsi, ki poznajo ločene starše, a včasih ne znajo pojasniti kako in kaj.

“V tragediji razpada družine je otrokom najtežje razložiti, zakaj starša ne bosta več živela skupaj. Vsak otrok se vprašuje po svojem prispevku k temu, da sta se starša skregala in razšla. Koliko krivde brez razloga otroci vzamejo nase! Ob branju zgodbe o Lunini vili in Sončnem princu otrok lahko prepozna, da mala zvezdica ni nič kriva za to, da gre vse narobe. Zato se lahko tudi v njem vzbudi upanje, da ni kriv, da gre družina narazen. Knjiga pride prav, ko se je otrok že soočil z izgubo družine. A odlično ilustrirano sporočilo je uporabno tudi kot uvod v pogovor o tem, da se bosta oče in mati razšla.”

Avtorica je zgodbo pisala po lastnih občutkih. Osebna izkušnja jo je pripeljala do tega, da je na pomoč priskočila še drugim.

Za menije bodo poskrbeli v Gostilni Ribnik, o knjigi pa lahko več najdete na https://www.woustar.si/. Rezervacije 030 225 929.

Meni Lunina vila

Cvetačna kremna juha

s profiteroli (hišne kroglice)

***

File postrvi, čemažev riž,

pire zelene,

maslena vrtna zelenjava

***

Lunina sladica

 

Meni Sončni princ

Goveji tatar

***

Sv. ribica z gorčico

v sezamovih semenih,

mlad pečen zeliščni krompir, mediteranska zelenjava

***

Sončeva sladica

Cena menija 15,00 EUR

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...