13.4 C
Trbovlje
ponedeljek, 3. oktobra 2022
ZON.si1+1=2EVS prostovoljka Anna v GESŠ Trbovlje

EVS prostovoljka Anna v GESŠ Trbovlje

Prostovoljka, okt. 2016Tudi v letošnjem šolskem letu, že peto leto zapored, v sodelovanju z Mladinskim centrom Trbovlje, ki je partnerica projekta EVS, gostimo EVS prostovoljko. To je Anna Katharina Schölzel, ki prihaja iz Nemčije in bo v GESŠ Trbovlje štiri dni v tednu do konca šolskega leta.

Anna bo največ sodelovala pri nemščini, sodelovala bo pri izvajanju pouka nemščine, pri pripravah na tekmovanja iz znanja nemščine, pri pripravi na maturo iz nemščine, pri delu z nadarjenimi, pri pripravah na bralna tekmovanja iz nemščine, nudila bo učno pomoč dijakom in sodelovala pri pripravah in izvedbi mednarodnih projektov (Scheinfeld, Euroweek). Prostovoljka bo sodelovala tudi pri drugih šolskih in obšolskih dejavnostih ter z učitelji ostalih predmetnih področij.

Podpirajo mednarodno prostovoljno delo mladih

European Voluntary Service (EVS), to je evropska prostovoljna služba, je ena izmed akcij Programa Mladi v akciji in podpira mednarodno prostovoljno delo mladih ter si prizadeva za razvoj solidarnosti, višje strpnosti in družbene povezanosti med mladimi. EVS mladim priskrbi prostovoljno delo v neprofitni organizaciji v drugi državi, kjer lahko dela z drugimi mladimi ljudmi, se nauči različnih kultur in si pridobi nove življenjske izkušnje. Podpira neformalne izkušnje in učenje mladih, integracijo, zvišuje zaposljivost, solidarnost, aktivno sodelovanje, razbija stereotipe, pozitivno vpliva na lokalno skupnost.

Traja lahko od dveh tednov do dvanajst mesecev. Sodelujejo lahko mladi med 18. in 30. letom, ne glede na status, ki ga imajo. EVS poteka v državi, kjer prostovoljec ne živi, in sloni na partnerskem sodelovanju med prostovoljcem, pošiljajočo ter gostiteljsko organizacijo, med katerimi vsaj ena organizacija prihaja iz držav EU.

koordinatorka Marjetka Kafel in mentorica Alenka Arh Šmuc

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X