4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoEvropska nagrada v roke Zagorjanom

Evropska nagrada v roke Zagorjanom

Mladinski center Zagorje ob Savi je za projekt Under The Same Sun prejel posebno nagrado Evropske pisarne Eurodesk.

Evropska pisarna Eurodesk je pomen projekta Under The Same Sun prepoznala kot promocijo EVS in projektu podelila posebno nagrado žirije na področju informiranja. Gre za projekt treh mladih prostovoljcev; Viven Olasz iz Madžarske ter Diego Chipolito iz Španije in Shazdiva Arana iz Španije so namreč v Sloveniji opravljali Evropsko prostovoljno službo.

Pomagali so jim uresničiti idejo

“Uspeh ni bil pričakovan, gre pa za res veliko čast, saj je nagrada na nivoju Evrope. Poudariti je treba, da je ideja plod razmišljanja treh mladih prostovoljcev, Mladinski center pa je projekt takoj podprl. Nagrada je pravzaprav njihova, zaslužili so jo Vivi, Diego in Shas. Mladinski centri so tukaj zato, da ideje mladih realiziramo,” je za ZON.si povedal direktor Mladinskega centra Zagorje Marko Pavlovič.

mc zagorje

Za zaključek prostovoljne službe so se namreč 3 prostovoljci odpravili na avtoštop od Zagorja do Amsterdama. Na ta način so v 16 dneh prečkali 5 držav in obiskali 11 večjih evropskih mest, za prevoz in nastanitev pa niso porabili skoraj nič denarja.

Od Zagorja do Amsterdama skoraj zastonj

Prenočišča so poiskali z uporabo socialne mreže »couchsurfing«, s katero ljudje nudijo brezplačno prenočišče tujcem in turistom. Za prehrano so na dan zapravili manj kot 5 evrov, vse dogodivščine na svoji poti pa so dokumentirali in predstavili v video posnetku.

Program je imel tri glavne cilje – pokazati, da potovanja niso nujno draga, krepiti zaupanje v svet in promovirati projekt EVS. Na poti so izvedli še 5 predstavitev, s katerimi so spodbudili mlade, da tudi sami izkoristijo to priložnost.

mc zagorje eurodesk

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...