28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoEnourna stavka je le začetek, če posluha ne bo

Enourna stavka je le začetek, če posluha ne bo

Včeraj je sindikat zagorskega podjetja Bartec Varnost organiziral enourno opozorilno stavko – povod naj bi bil prenos dela proizvodnega programa na druge izvajalce in s tem povezanega zmanjšanja prometa ter posledično odpuščanja zaposlenih.

Sindikat: »Z novim vodstvom smo postali tudi edino podjetje v elektroindustriji s tako velikim upadom prometa v Sloveniji v času epidemije.«

Stavka je bila organizirana iz strani IO Sindikata in Sveta delavcev v sodelovanju s SKEI Slovenija. »S tem smo želeli v razmišljanje o smotrnosti teh dejanj prisiliti direktorja Lutza Waechterja in posledično novega lastnika BARTEC-a, podjetje EQT«.

Če do želenega dialoga z vodstvom ne bo prišlo, še dodajo v zagorskem sindikatu, bo stavkovni odbor stavkovne aktivnosti nadaljeval z zbiranjem podpisov za stavko med zaposlenimi in izvedbo celodnevne stavke.

Ob tem predstavniki sindikata, imensko se ne želijo izpostavljati, poročajo o prenosu dobičkonosne enote rudarstva v Bartec Nemčija, začelo pa naj bi se tudi odpuščanje.

Delavci zaskrbljeni za svoja delovna mesta opozarjajo: »Ustreznih pojasnil s strani vodstva ne dobimo, prav tako ne vidimo dolgoročnih ukrepov, ki bi zagotovili obstoj podjetja.« Obenem pa, kot še dodajo, novo vodstvo ne upošteva socialnega dialoga in se izogiba pogajanju za sklenitev podjetniške kolektivne pogodbe.

Obrnili smo se tudi na kontakte podjetja Bartec Varnost, kot tudi Bartec group, a odgovorov o dogajanju v podjetju do objave nismo prejeli.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...