10.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoEnosmerna do Ljubljane, od 400 evrov navzgor

Enosmerna do Ljubljane, od 400 evrov navzgor

Kljub ukinitvi javnega prometa se potniki lahko vozijo z mednarodnimi vlaki. A pazi to – izključno za potovanje v mednarodnem prometu. Torej, če greste iz Trbovelj službeno v Ljubljano, ne bo šlo. Če pa greste iz Hrastnika recimo v Zagreb, potem se lahko usedete na vlak in se z njim mirne vesti odpeljete čez mejo (če imate seveda dober razlog, da vas bodo na Hrvaško sploh spustili).

Na vlak le mednarodni potniki

Sprevodniki Slovenskih železnic glob potnikom ne pišejo, saj to ni v njihovi domeni. Jih pa pišejo infrastrukturni inšpektorji, ki lahko potnika, ki se na vlaku »šverca« po Sloveniji oglobi s kaznijo od 400 pa vse do 4000 evrov za posameznika.

Na posameznem mednarodnem vlaku, ki se pelje tudi čez Zasavje je vsega skupaj od 5 do 10 potnikov, neuradno izvemo od delavcem Slovenskih železnic.

In kako situacijo rešujejo tisti, ki hodijo v službo izven Zasavja, pa so se prej vozili z vlakom.

Nina iz Kisovca je po 10 letih vožnje z vlakom presedlala na vožnjo z avtomobilom. Ker v službi nimajo parkirišč, avto pusti pri železniški postaji v Ljubljani in plačuje še parkirnino. Sodelavce iz Zasavja nima, zato ji skupna vožnja odpade.

Večjo težavo pa ima Simona iz Trbovelj (ime je izmišljeno), saj izpita za avto nima, sodelavcev iz Zasavja prav tako ne. Zaposlena je v Litiji. Znašla se je tako, da jo mož ali soseda peljeta do Zagorja, od tam pa pot nadaljuje s prijateljico iz srednje šole. Ker nista sodelavki, kršita odlok, ta namreč dovoljuje skupno vožnjo le skupini sodelavcev, a druge izbire nima.

Prostovoljka iz Zagorja pa svoj prosti čas nameni prevozu zdravstvenih delavcev in zaposlenih v domovih za starejše in jih vozi v službo:

Zagorjanka, ki vozi v službo zaposlene v zdravstvu in domovih za starejše

 

Med zgodbami o prevozih v času ukinitve javnega prometa pa smo našli tudi Zagorjanko, ki vozi v službo zapose

 

Zagorjanka, ki vozi v službo zaposlene v zdravstvu in domovih za starejše

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...