13.6 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoJezni krajani: Kam po pošiljko?

Jezni krajani: Kam po pošiljko?

Zmeda, ki jo je prineslo zaprtje dosedanje pošte in odprtje pogodbene na Dolu pri Hrastniku vključuje tudi prevzem pošiljk enkrat na enem mestu, drugič na drugem.

Dolani bodo po svojo pošiljko prvi dan morali v Hrastnik, šele naslednji dan pa jo bodo lahko prevzeli na Dolu na pogodbeni pošti v trgovini Kmetijske zadruge.

Paket vas čaka enkrat v Hrastniku, drugič na Dolu

posta kz dol (1)

Kot je za naš portal pojasnila Megi Jarc, strokovna koordinatorka Pošte Slovenije lahko naslovniki na območju pogodbene pošte 1431 Dol pri Hrastniku (na podlagi puščenega obvestila o prispeli poštni pošiljki) na dan obveščanja pošiljke prevzemajo na pošti 1430 Hrastnik. Od naslednjega dne dalje in do izteka roka za prevzem pošiljk na pošti pa na pogodbeni pošti 1431 Dol pri Hrastniku.

Pri tem se rok za prevzem pošiljk računa koledarsko, z naslednjim dnem po dnevu, ko je bil naslovnik obveščen o prispeli pošiljki.

Pa smo povprašali še glede delovnega časa in srečk. Menda to krajane najbolj »žuli«.

posta kz dol (6)

Zakaj torej pošta nima enakega odpiralnega časa kot trgovina? Je to odločitev pošte ali zadruge? Iz odgovora, ki smo ga prejeli ni povsem jasno. Jarčeva pravi, da so na podlagi javnega razpisa določeni pogoji, v okviru katerih je dogovorjen tudi delovni čas. »Kar v praksi pomeni, da je pošta za neposredno delo z uporabniki poštnih storitev odprta najmanj pet delovnih dni v tednu, delovni čas pošte za neposredno delo z uporabniki poštnih storitev pa ustreza predpisanemu minimalnemu odpiralnemu času, in sicer vsaj dve zaporedni uri vsak delovni dan, od tega vsaj enkrat na teden v popoldanskem času po 15. uri.«

In še odgovor glede loterije: »Prodaja srečk pa se zaradi majhnega prometa na pogodbenih poštah ne izvaja.«

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...