-- OGLAŠEVANJE --

EKSKLUZIVNO: Tako naj bi izgledala novogradnja in delna rekonstrukcija na mestu Mehanike

-- OGLAŠEVANJE --

Slabo stanje objektov, neekonomično vzdrževanje in premajhna pripadajoča zemljišča – to je situacija, v kateri so danes podružnična šola Aljoza Hohkrauta, enoti vrtca Ciciban in Mojca ter Glasbena šola Trbovlje. Občina je v iskanju rešitev pripravila vizionarski načrt.

Rekonstrukcije naštetih objektov niso smiselne, pravijo na Občini, kjer kot lastniki iščejo najbolj smiselno prihodnost za izobraževalne zavode.

»Ob pomoči trboveljskih projektantov in arhitektov smo ugotovili, da bi bilo potrebno za nadomestitev obeh enot vrtca zgraditi nov objekt, medtem ko bi lahko oddelke podružnične šole premestili tudi na matično Osnovno šolo Trbovlje, v kolikor bi se jo nadzidalo,« ob tem pa na Občini še dodajo, da je za nadzidavo pred leti že bilo izdano tudi gradbeno dovoljenje.

Objekt bi delno porušili, obdržali bi prepoznavni stolp

Po mnenju župana Zorana Pozniča je najbolj primerna lokacija za novi vrtec, glede na ugodno lokacijo, bližino zelenih površin ter dostopnost – območje nekdanjega industrijskega podjetja Mehanika Trbovlje z okolico na Trgu revolucije. Torej praktično v centru mesta. Danes so ti objekti prazni in prepuščeni propadanju, hkrati pa po nepotrebnem zasedajo kvaliteten mestni prostor. Obdržali pa bi glavni objekt – stolp, ki je v dobrem stanju ter zaradi svoje vizualne prepoznavnosti vreden rekonstrukcije.

Torej z rekonstukcijo in delno novogradnjo bi vzporedno umestili tudi enote vrtca ter glasbene šole na novo lokacijo v okolici Mehanike. Dodatno pa bi se na ta način lotili še problematike urejanja mestnega prostora v okolici Trga revolucije – odstranili bi dotrajan objekt Mehanika Trbovlje in osnovno šolo Alojza Hohkrauta. Na tem območju uredili tudi odprti prostor namenjen morebitnim dogodkom in rešili problem parkiranja v kletnih etažah.

Občina je za prostorsko preveritev vseh teh umestitev v prostor naročila projektno nalogo, ki jo je izdelalo domače projektantsko podjetje, v prihodnjem letu pa nameravajo s projektiranjem nadaljevati.

Bo Mehanika dobila novo vsebino? Kje bo nov vrtec in kam gre glasbena šola?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --