21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualno"Edina možna pot je, da se povežemo"

“Edina možna pot je, da se povežemo”

Programi za otroke, mladostnike in družine, preventivno delo s šolarji, dijaki in starši, programi za starejše in invalide ter aktivacijski načrt za zaposlene, brezposelne ter socialno ogrožene, so bili v ospredju pogovorov prvega delovnega srečanja na področju socialnega varstva v Zasavju.

Za krepitev sodelovanja med institucijami

Anja Kurent

“Že pred časom je bilo prepoznanih kar nekaj kritičnih točk, zelo malo ukrepov in programov pa je bilo dejansko izvedenih. Na srečanju smo se dogovorili, da vladni in nevladni sektor ter gospodarstvo združimo moči, saj je povezovanje edina možna pot za realizacijo projektov,” pravi Anja Kurent iz društva Spiritual, na pobudo katerega je bilo organizirano srečanje. “Tudi vsi regionalni akterji na tem področju se ne poznamo med sabo in ne vemo, kaj vse se dogaja v zasavski regiji.”

Zato je bil osrednji namen srečanja, ki se ga je udeležilo 45 predstavnikov s področja sociale, šolstva, policije, zavoda za zaposlovanje, mladinskega dela, zdravstva iz javnih zavodov, nevladnih organizacij in gospodarstva, krepitev med-institucionalnega sodelovanja ter vzpostavitev načrtov za realizacijo posameznih ciljev in predlaganih ukrepov v dokumentu RIN 2017-2020 (Regijski izvedbeni načrt na področju socialnega varstva).

Vzpostaviti socialno-informacijsko točko

Prepoznana je bila potreba po vzpostavitvi lokalnih socialno-informacijskih točk, ki bi omogočale hitrejši in lažji pretok informacij iz nabora vseh ponudnikov in storitev, ki so občanom na voljo na področju socialnega varstva. Po besedah Kurentove naj bi osnovno informiranje za začetek prevzel Večgeneracijski center Zasavje.

“Veliko preventive opravimo z mladimi v osnovnih in srednjih šolah, naš naslednji cilj je zajeti veliko ciljno skupino staršev. Poleg tega bomo več pozornosti namenili tudi zaposlenim, saj se tačas osredotočamo predvsem na brezposelne,” je še povedala Kurentova.

Srečanje je bilo organizirano na pobudo Društva za kakovost življenja Spiritual pod okriljem RRA Zasavje v sodelovanju s Centrom za socialno delo Trbovlje in ZLTH – Regionalnim centrom NVO.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...