3.1 C
Trbovlje
nedelja, 5. decembra 2021
ZON.siAktualnoDvajset mladih gasilcev navdušenih nad nočno stražo

Dvajset mladih gasilcev navdušenih nad nočno stražo

Trboveljski gasilci so se letos odločili podmladku prirediti čisto pravi gasilski tabor. Najmlajše gasilce so pospremili na Mrzlico, kjer je bil vikend namenjen urjenju, učenju in vsekakor tudi zabavi.

»Za nami je za mene najlepši dogodek od kar sem pri gasilcih!« je več kot navdušen tabor gasilske mladine opisal predsednik Marko Zaletel, ki želi, da le ta postane tradicionalen. Brez povezane ekipe, ki je pripravila in izvedla program ne bi šlo. In brez vsakega posameznika, ki je skrbel, da so bili gasilski taborniki siti, odžejani in dobro preskrbljeni.

Med vikendom se je na Mrzlici urilo 20 mladih iz treh trboveljskih društev (PGD Trbovlje-mesto, PGD Čeče, PGD Dobovec).

Prvi dan so se z otroci razpakirali in se porazdelili po šotorih. Vsak šotor si je nadal ime in si izobesil svojo unikatno zastavo oziroma grb. Za začetek so se naučili nekaj o osebnosti gasilca nato pa je sledila že večerja. Privoščili so si sladke palačinke. Zvečer so se zbrali okrog kurišča, kjer so skupaj zanetili pravi taborni ogenj, ki je gorel vse do nedelje. Mentorji in otroci smo se čez celo noč menjavali na tako imenovani nočni straži, da ogenj ni ugasnil.

V soboto zjutraj jih je zbudila gasilska sirena in začel se je nov dan poln aktivnosti in dogodivščin. Po zajtrku so zasedli klopi ”učilnice pod nebom”. Spoznali so se z razvrščanjem in pravili gasilskega korakanja. Dobili so tudi obisk Policijske postaje Trbovlje in Rdečega križa Trbovlje, ki so jim pripravili dve zelo zanimivi predstavitvi. Nadobudneže so obiskali tudi predstavniki občine in predstvniki lokalnih ter regijskih gasilcev.

Po spoznavanju gasilskih vozil in opreme so napolnili vodne balone in zanetili »vodno vojno«. »Mentorji pa smo namesto balonov ponagajali s polno gasilsko cevjo« hudomušno pove gasilec Urban Krevl. Prost popoldan so izkoristili za razne zunanje igre, večer pa je bil namenjen predstavi »Pokaži kaj znaš«.

Zadnji dan tabora so ponovili vse kar so se naučili in se počasi odpravili v dolino.

Jon iz PGD Dobovec je povedal, da je bil tabor super, še posebej nočna straža tabornega ognja. Tia in Neža pa sta bili navdušeni nad živciranjem mentorjev. „Vsi pa smo enakega mnenja, da mora tabor gasilske mladine postati tradicionalen,“ še zaključi Krevl.

VIDEO in FOTO: Vpogled v korenito prenovo doma trboveljskih gasilcev

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

FOTO: Čisto prava mala čarobna dežela, ki si jo lahko ogleda vsak

Ko se stemni, se v čarobni deželi prižgejo luči in srnice se usedejo pred hiško. Snežak se odpravi na pohod, lisička skrbno varuje strože...