27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.siAktualnoDržava našla rešitev za Spekter

Država našla rešitev za Spekter

Spekter ne bo končal v zasebnih rokah, niti ga ne bo potrebno kupiti Občini Zagorje, kot je pred časom napovedal Matjaž Švagan, da bi le ta vendarle ostal v javni lasti.

Na včerajšnji seji Vlade so določili, da mora Stanovanjski sklad RS v sodelovanju z Slovenskim državnim holdingom in Rudnikom Trbovlje Hrastnik začeti postopek za odplačni prenos poslovnega deleža RTH v družbi Spekter.

Podjetje Spekter ima v lasti preko 3000 stanovanj, največ v Trbovljah. Za Spekter bo sklad moral odšteti vsaj 6,3 milijona evrov, pravi direktor RTH Janez Žlak, toliko znaša še preostanek dolga do bank. Obstaja pa možnost, da bo sklad zadevo odplačal v dveh delih. Najkasneje do 29. septembra letos mora rudnik dobiti vsaj dobra 2 milijona evrov, da odplačal del dolga bankam.

Stanovanjski sklad bo tako moral spremeniti poslovni načrt za letos in za prihodnje leto ter tako izvesti pravni posel nakupa zasavske družbe.

SORODNI ČLANKI:

Spekter v prodajo, kaj bo z najemniki

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X