today-is-a-good-day
12.2 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoDržava del Evroparka Zagorju podarila

Država del Evroparka Zagorju podarila

Občina Zagorje je prvo pogodbo za brezplačen prenos zemljišča v Evroparku iz države na občino prejela konec prejšnjega leta. Več TUKAJ!

občina zagorje“V tem tednu je Občina Zagorje s Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije podpisala še eno v nizu pogodb o brezplačnem prenosu večjih površin zemljišč na območju Evroparka z države na zagorsko občino” so ponosno oznanili Zagorjani in dodali, da “gre za prvi slovenski primer brezplačnega prenosa večjih površin zemljišč, ki so namenjena za šport in rekreacijo ter izgradnjo gospodarske infrastrukture, iz državne v občinsko last” ter pogodbo označili za zgodovinsko.

Da pogodba ni tako zgodovinska kot se Zagorjanom zdi, nam je že v začetku leta povedala Simona Žovlje iz Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS.  Kot pravi, sklad izvaja neodplačne prenose na občine po več različnih zakonih in v konkretnem primeru so bila zemljišča prenesena na podlagi Zakona o Skladu, za kar je bila v postopku zbrana tudi vsa zahtevana dokumentacija. ‘Sklad tovrstne prenose izvaja permanentno, glede na podane vloge občin in popolno dokumentacijo, zato opisan primer nikakor ni osamljen,’ je razložila Žovljetova.

Čakali že od 2011

evropark7
Občina Zagorje ob Savi je postopke o brezplačnem prenosu zemljišč začela voditi že leta 2011. Z državo je uspela najti skupen jezik ter skladno s slovensko zakonodajo našla rešitev, ki ustreza tako državi kot občini Zagorje. Slednja je konec leta 2014 postaja lastnica 18,5 hektarov velikega zemljišča v osrednjem delu Evroparka, s pogodbo, podpisano marca 2016, je v last pridobila zemljišča cest ob območju Evroparka, s pogodbo podpisano v teh dneh pa je postala lastnica še dodatnih 6,5 hektarov športno rekreacijskih zemljišč Evroparka vključno s športnim igriščem Kotredež.

Občina končno lastnica celotnega Evroparka

Občina je s tem postala lastnica dejansko celotnega športno rekreacijskega območja Evroparka, vendar pa naslednjih 30 let le-teh zemljišč ne sme odsvojiti, so še pojasnili na občini, kjer bodo začeli uresničevati načrte za nadaljnji razvoj Evroparka.

FOTO: Prihodnost Evroparka

Za več fotografij kliknite TUKAJ!
Za več fotografij kliknite TUKAJ!

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...