28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Drugič osvojena Vuelta, Zagorje iz minute v minuto bolj rdeče

FOTO: Drugič osvojena Vuelta, Zagorje iz minute v minuto bolj rdeče

Čeprav resnično posebno leto, ki je odneslo marsikatero tekmovanje, je za kolesarja svetovnega kova Primoža Rogliča zlato.

Letošnje tekmovalno obdobje je sklenil z 12 zmagami, dirkal pa je 51 dni. Samo na letošnji Vuelti je zabeležil štiri etapne zmage, dodal pa je še tri druga mesta in zasluženo stopil na najvišjo stopničko v Madridu, v katerem je še drugič zapovrstjo donela slovenska himna.

Včerajšnja odločilna etapa je marsikoga spravila na rob razburjenja, saj je bila končnica napeta. »Infarktna,« je povedal prvi mož Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ki je eden najzvestejših Primoževih navijačev že od takrat, ko se je ta prvič spustil po kisovški in kasneje planiški skakalnici.

Zagorje je obarvano rdeče, v Kisovcu pa v zrak spuščajo rakete. Sokrajani imajo za Primoža seveda v rokavu še kup presenečenj, ki se bodo vrstila v naslednjih dneh.

V rdečem tako danes pričakujejo zasluženo zmago našega najuspešnejšega kolesarja, ki bo ubranil naslov zmagovalca Dirke po Španiji iz lanskega leta.

»Primož je borec, je naš ponos in naš navdih, to vedno znova poudarjamo. Včeraj sem z njim trpel, zdelo se mi je, kot da doživljam njegove napore na kolesu. In mislil sem, da mi bo srce skočilo iz prsnega koša. Iskreno mu čestitam za zmago, ki jo danes pričakujemo mirni in sproščeni. Hvala Primožu, ker nam v teh težkih časih riše nasmehe na usta in naše duše polni z radostjo,« je še povedal Matjaž Švagan.

Primoževi navijači že pripravljajo veliko presenečenje

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...