today-is-a-good-day
7.8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.si1+1=2Dražji vrtec za trboveljske otroke

Dražji vrtec za trboveljske otroke

Danes bodo občinski svetniki v Trbovljah odločali o povišanju cene vrtca za otroke v vseh starostnih skupinah. Razlika v sedanji in novi ceni naj bi za prvo starostno skupino pri dnevnem programu za plačilo starša znašala med 5 pa vse do 40 evrov, če je ta v najvišjem dohodninskem razredu.

Trboveljski vrtec obiskuje 530 otrok, kakšni so dohodninski razredi za posamezne otroke še ni znano. Če bodo svetniki povišanje potrdili, bodo trboveljski starši višjo položnico prejeli v decembru (za mesec november).

Primer: Starš, ki je v 3. dohodninskem razredu in je za otroka (1. starostno obdobje) zdaj plačeval 106,77 evrov, bo zdaj plačeval 117,33€ – dobrih 10,5 evrov več. Če bo otroka vpisan celo leto, bo plačal 126,72 evra več kot leto prej – če se ne bo v vmesnem času cena še spremenila.

 

Zadnja sprememba je bila januarja 2021

Cena vrtca se je spremenila zadnjič po 1. 1. 2021, na nove izračune pa vplivajo novi izhodiščni razredi in napredovanja, pojasnjuje Natalija Jeršin v obrazložitvi Vrtca Trbovlje. Tudi sprememba minimalne plače, povišanje premij za dodatno pokojninsko zavarovanje, višji znesek za prehrano med delovnim časom ter prevozni stroški zaposlenih. Povišala se je tudi cena živil in vseh stroškov, vključno s komunalnimi storitvami in vse to vpliva na nov izračun stroškov, ki jih vrtec z obratovanjem ima.

Če bodo svetniki potrdili predlagane cene, se bo v oddelkih prve starosti cena zvišala za skoraj 10 odstotkov, v oddelkih druge starosti pa slabih 6 odstotkov. Poldnevni program bo dražji za dobre 4 odstotke, razvojni oddelek pa za skoraj 12,5 odstotka. Nove cene, v primerjavi s starimi in razlika, ki jo bodo pokrili starši, najdete v spodnjih tabelah, ki so jih pripravili v Vrtcu Trbovlje.

Cene vrtcev: doplačila staršev od 40 do več kot 400 evrov

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Iz kompreshausa podjetniški inkubator, v katerem bo tudi “rudarska” kavarna

Pomladi 2026 naj bi objekt zaživel z novo podobo in novo vsebino. Večji del stavbe naj bi namenili podjetniškemu inkubatorju, da bo prostor dostopen...