29.4 C
Trbovlje
torek, 22. junija 2021
ZON.siAktualnoDolgoletna želja po obnovi odra kmalu uresničena

Dolgoletna želja po obnovi odra kmalu uresničena

Dotrajana in zastarela je odrska tehnika v zagorskem kulturnem domu. Kulturno ministrstvo bo prevzelo 80 odstotkov stroška investicije in obnova se bo pričela že v poletnih mesecih.

Okoli 620 tisočakov bo znašala investicija, ki jo bo v 80 odstotkih Ministrstvo za kulturo pokrilo iz naslova vlaganj v občinsko javno kulturno infrastrukturo namenilo Zagorju. Zagorska občina je že objavila razpis za izvajalca del, ki bodo obsegala popolno prenovo odrske tehnike z upoštevanjem zahtevanih standardov in ustreznih rešitev za varno in funkcionalno obratovanje odrske mehanike v prihodnje. V sklopu del bodo med drugim obnovili tudi odrsko galerijo in mostove, portalno odprtino, elektromotorne scenske in lučne vlake.

Na občini posodobitev komentirajo takole: “S posodobitvijo odrske opreme bodo ustvarjeni pogoji za kakovostna gostovanja tako domačih ustvarjalcev kot tudi drugih gledališč, ki bodo imeli na voljo najmodernejšo odrsko tehniko za svoje scenske in lučne potrebe, predvsem in v prvi vrsti pa bo gostovanje na odru varno za vse udeležence.”

Praznovanje 60 let kar na strehi kulturnega doma

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do novega patronažnega vozila z dražbo dresov zasavskih športnikov

Pri nakupu patronažnega vozila, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje, so se odločili za pomoč preko zbiranja denarja z licitacijo dresov vrhunskih zasavskih...