-- OGLAŠEVANJE --

Dolanc iz Spektra na železnice?

-- OGLAŠEVANJE --

Več desettisočakov težka forenzična preiskava je neuradno razlog za odhod direktorja Spektra Boruta Dolanca, ki se poslavlja konec naslednjega meseca. Nova služba naj bi SDS-ovega veljaka že čakala na Slovenskih železnicah.

Odhod direktorja se je 'naključno' zgodil le kakšen mesec po končani večmesečni forenzični preiskavi. Novinarjem je direktor RTH Bojan Jelen obljubil izsledke te preiskave, vse kar smo izvedeli pa je, da je v Spektru treba izboljšati poslovanje.

Jelen: 'Ni namen, da bi pribijali ljudi na križ'

Uradna verzija odhoda Dolanca je seveda sporazumna prekinitev, Jelen se podrobnostim spretno izmika, Dolanc pa pojasnjuje, da je odločitev padla skupaj z direktorjem, še pred mesecem dni pa je za naš portal dejal, da se je odločil sam, češ da ima dovolj.

Da so rezultati preiskave kakorkoli povezani z Dolančevim odhodom direktor RTH ne želi potrditi, nikakor pa tega tudi ne zanika. 'Če smo ugotovili, da se da boljše, še ne pomeni da je kdo kaj naredil narobe' pravi. Na naše vztrajanje pa nadaljuje: 'Veste, če je kaj narobe, morajo biti zelo trdni dokazi in mnenje še ni dokaz.' Na koncu pa znova poudari, da je bil namen preiskave le izboljšanje poslovanja.

Dolanc: 'Če dva pihata v različen rog, ne gre.'

Borut Dolanc je prepričan, da je delal v pravi smeri in družbo pustil v dobri kondiciji, sploh glede na to da jo je iz rdečih številk pripeljal do dobička. Na računu Spektra ob njegovem odhodu ostaja 150.000 evrov, računi so plačani in dolgov ni, še doda.

Ga že čaka novo delovno mesto?

Povprašali smo ga tudi o novi službi, po Trbovljah se namreč govori, da ga na Slovenskih železnicah že čaka dobro plačano delovno mesto. Dejal je, da še ni nikjer dogovorjen in planov za naprej trenutno nima.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --