Dobra novica za paciente

0
103

V Zdravstvenem domu Radeče bo od jutri dalje začela delovati nova zdravnica, in sicer specialistka družinske medicine Biljana Kesič.

“Verjamem, da bodo Radečani zadovoljni, saj se s tem vzpostavlja normalno funkcioniranje Zdravstvenega doma,” je povedala vršilka dolžnosti direktorice ZD Radeče Vladimira Tomšič. Radečane tako vabijo k podpisu izjave o izbiri osebnega zdravnika, kar lahko storijo v rednem ordinacijskem času ambulante.

Dva tima družinske medicine

Vladimira Tomšič, foto: ZD Sevnica

V Radečah delujeta dva tima družinske medicine in 0,8 pediatra. Vseskozi objavljajo razpise, pravi Tomšičeva, zdaj pa v zdravstveni dom prihaja stalna zdravnica, za redni delovni čas. Drugi stalni zdravnik, ki že deluje v zdravstvenem domu, bo zdravnik, ki 5. decembra zaključuje specializacijo. Obe ambulanti sta tudi referenčni ambulanti.

Da so prebrodili vmesni čas, jim je v zdravstvenem domu pogodbeno pomagal zdravnik iz Krmelja. Po besedah Tomšičeve bi potrebovali še eno pediatrinjo, razpis je vseskozi odprt, trenutno pa deluje pogodbena pediatrinja, ki večinoma opravlja preventivo.

SORODNI ČLANKI:

Ustrahovanje, šikaniranje … Kaj se dogaja v zdravstveni ustanovi?

 

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here