19.6 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siŠportDo odličij na 47-tem Lučkinem pokalu

Do odličij na 47-tem Lučkinem pokalu

Plavalni klub Lafarge Cement se v soboto ni izneveril tradiciji in je kljub težkem položaju, v katerem vztraja že deveto leto, že 47-tič, toliko let je namreč minilo od nesreče odlične plavalke Lučke Vodišek, organiziral plavalni miting, ki se ga je udeležilo le 80 plavalcev iz 10 slovenskih klubov.

Na, za tekmovanje odlično pripravljenem bazenu z ogrevano vodo, za kar gredo vse pohvale Zavodu za šport Trbovlje, so v dobrem vzdušju, ki ga je popestrilo tudi lepo vreme, odlično nastopili vsi sodelujoči. Domači plavalci pa so prikazali za to obdobje tudi dobro pripravljenost ter kot po tekočem traku osvajali odličja, ki nas navdajajo z optimizmom pred državnimi prvenstvi.

Lučkin pokal, sinonim za kvalitetno in vrhunsko organizirano tekmovanje so popestrili tudi najmlajši plavalci domačega kluba, ter županja Jasna Gabrič, ki je tekmo tudi uradno odprla.

Otvoritev Lueke.

Plavalci domačega kluba osvajali najvišja mesta

V odsotnosti nekaterih najboljših, so bili v ospredju plavalci domačega kluba, saj so kot po tekočem traku osvajali najvišja mesta. Prvo ime tradicionalnega mednarodnega plavalnega mitinga v Trbovljah je bil Nejc Kos, prav nič pa nista zaostala Tilen in Žiga Šintler, saj so se v seštevku treh rezultatov in s tem denarne nagrade, veselili tudi v tem vrstnem redu. Pri dekletih pa je prvo mesto osvojila Julija Jesenovec iz kranjskega Triglava.
V svetli luči so se pokazali tudi mladi trboveljski plavalci, ki so v mlajših kategorijah osvojili kar 59 kolajn, kar nas je uvrstilo med najboljše na tem tekmovanju.

Skupni zmagovalci
Nejc Kos, Tilen in Žiga Šintler

Prva mesta so dosegli naslednji domači plavalci: Kaja Imperl, zmagovalka memorialne discipline na 100 m prosto, Daša Krajnc, Nika Todorovič, Tiatara Zupančič, Brina Rozina, pri fantih pa so odstopali Nejc Kos, Tilen in Žiga Šintler, Tim Dolanc, Lovro Koncilja in Jan Lah Škrbec. Seveda pa si vse čestitke zaslužijo vsi najmlajši domači plavalci.

Žiga Šintler ta vikend na Comen Cup na Malti

Nina -zlata ribica
Nina Kos

Kljub poznemu prihodu v veliki 50-metrski bazen so mladi trboveljski plavalci dokazali, da se ne dajo, in da kljub težkim časom v Trbovljah še obstajajo potenciali za razvoj vrhunskih plavalcev. Seveda so nasledniki Tjaše Vozel na vidiku, med njimi reprezentant Žiga Šintler, ki se bo s kadetsko reprezentanco ta vikend pomeril na Malti na Comen Cup, neuradnem evropskem prvenstvu za kadete.

Svoj napredek so pokazali tudi najmlajši iz športne in nadaljevalne šole plavanja, ki se izvaja na bazenu in se bodo z resnejšo in načrtno vadbo v prihodnje pridružili tekmovalnim selekcijam. Ob resnično vrhunski organizaciji tega tekmovanja, za katerega izvedbo so zaslužni prav vsi plavalni delavci, sponzorji, donatorji in starši, se plavalci z veliko vnemo podajajo v poletje, ko se začenja tekmovalno obdobje z vrhuncem na državnih prvenstvih. Do takrat pa jim želimo dobre pogoje za treninge in pa veliko volje, ki jo po tako dolgi in nepredvidljivi sezoni še kako potrebujejo.

Nina Kos končala plavalno pot

Ob zaključku tekmovanja pa smo dočakali tudi manjšo slovesnost, saj se je od aktivnega plavanja poslovila dolgoletna plavalka Nina Kos, ki je v desetletju dodala velik kamen k mozaiku uspešne zgodovine plavanja v Trbovljah.

trener Darko Raušl

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...