-- OGLAŠEVANJE --

Do kdaj še “odrezani od sveta”

Kljub obisku ministra 3. razvojna os nič bližje.

-- OGLAŠEVANJE --

3. razvojna os (4)Predstavniki ministrstva za infrastrukturo ter direkcije za ceste nadaljujejo z delovnimi sestanki na temo 3. razvojne osi. Danes so se s predstavniki lokalne oblasti in gospodarstveniki srečali v Zidanem Mostu. Sestanek je potekal mirno, gospodarstveniki pa so bili zgroženi, saj minister s seboj ni prinesel konkretne časovnice o gradnji cestnih povezav na tem območju.

Natančna trasa srednjega dela 3. razvojne osi še ni jasna. Predlogu iz leta 2013, ki je predvideval cesto od Celja do Radeč mimo Laškega in Zidanega Mosta, so zdaj na ministrstvu za infrastrukturo dodali še nekaj popravkov. Predloge srednjega dela trase tretje razvojne osi bodo javnosti predstavili jeseni. “Upam, da bo na podlagi teh predlogov možno sprejeti odločitev o tej najprimernejši trasi, na podlagi katere bi potem v naslednjem letu začeli z aktivnostmi za pripravo državnega prostorskega načrta,« je povedal minister za infrastrukturo Peter Gašperšič. Vlada pa bo nato potrebovala še vsaj dve leti, da bo ta prostorski načet sprejela. Izgradnja srednjega dela tretje razvojne osi je tako še precej oddaljena.

3. razvojna os (5)Tako gospodarstveniki, kot občani pa imajo težave zaradi slabe prometne povezave že danes. »Iz Radeč težko pridemo sploh do bolnišnice po neki hitri moderni cesti, glede na to, da če pogledamo proti Celju se nam ustavi že v Zidanem Mostu,« razlaga župan Občine Radeče Tomaž Režun, ki upa, da bo današnji sestanek pripomogel, da se bodo stvari premaknile naprej.

3. razvojna os (1)Je pa že sprejet prostorski načet za izgradnjo ceste Hrastnik – Zidani Most. “Danes je bilo poudarjeno, da bi v letu 2019 že imeli tudi gradbeno dovoljenje za ta prepotreben cestni odsek, torej ne čakamo več, da se to povezuje z gradnjo hidroelektrarn,” pojasnjuje Gašperšič. Izgradnja naj bi stala nekaj več kot 100 milijonov evrov, zato bo, kot poudarja Gašperšič, za izgradnjo zelo pomembna zagotovitev financiranja v letih 2019 in naprej. Od tega bo tudi odvisno, kdaj se bomo lahko prvič zapeljali po novi cesti.

3. razvojna os (3)

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --