-- OGLAŠEVANJE --

Do igrišča za pse s ‘svetlobno hitrostjo’

Le dobra dva meseca so potrebovali v Litiji, da so uresničili idejo in postavili pasje igrišče. Ograjeno površino za izpust psov načrtujejo tudi v Zagorju, kdaj jo bodo psi in njihovi lastniki lahko uporabljali, pa še ni znano.

-- OGLAŠEVANJE --

V občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) za športno rekreacijsko območje Evropark v Zagorju je v skrajnem severozahodnem delu območja načrtovana ograjena površina za izpust psov, pravijo na občini Zagorje. Pobudnik je bilo Kinološko društvo Zagorje.

Izpust za pse v Evroparku je predviden na točki 12, označeni z rumeno.

Primeren travnik, kjer bi postavili osnovne ovire za učenje psov, pa v lastni iniciativi s še nekaj somišljeniki išče tudi Zagorjan Denis Pavelšek, ki s svojim psom tudi tekmuje, trenirata pa tam, kjer lahko. “Odprti smo za sodelovanje z društvi, da le naredimo korak naprej, tako kot nekatere druge občine. Želimo si prostor za vse pse, ne glede na pasmo, smo za socializacijo in ne diskriminacijo psov,” pojasnjuje Pavelšek.

Od ideje do izvedbe v dobrih dveh mesecih

Društvo Tačke in repki

Že pred časom so ograjeno pasje igrišče, tako rekoč ‘s svetlobno hitrostjo’, uredili v Litiji. Tačkovo pasje igrišče je dostopno vsem pasjim lastnikom in njihovim psom, za šolanje psov pa ga uporablja tudi društvo Tačke in repki, pravi Sabina Palka.

Pobudnica ureditve pasjega igrišča v Litiji je bila ljubiteljica psov in lastnica pasjega hotela Mateja Šteferl, ki se je obrnila na Mestno skupnost Litija (MSL).

Idejo so predstavili županu, ki jim je ponudil zanemarjeno občinsko parcelo ob Savi med ribiškim domom in Tenis parkom As.

“S predsednikom MSL sva obiskala vse sosede, ki so izrazili le nekaj pomislekov glede čistoče in urejanja. Nato smo parcelo uredili, postavili ograjo, koše in pripravili pravila uporabe,” je povedala Šteferlova. Projekt je financirala MSL, ker gre za javno površino koše prazni komunala, ki tudi kosi travnik.

Pridobitev za mesto

“Igrišče je dobra pridobitev za mesto, namenjena vsem lastnikom psov. Psi so spuščeni in se družijo z drugimi psi, kar je dobro za socializacijo. Slabih izkušenj s spuščenimi psi nimamo, v primeru netolerantnega psa, pa bi ta moral biti na povodcu,” je litijske izkušnje predstavila Šteferlova.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --