23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoDivjal po centru Zagorja, bežal pred policisti in pobegnil proti Trojanom

Divjal po centru Zagorja, bežal pred policisti in pobegnil proti Trojanom

PP Zagorje ob Savi

Petek, 26. 3. 2021
– v dopoldanskem času so bili obveščeni o grafitu na cesti. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve prekrška po zakonu o varstvu javnega reda in miru.
– občanka je na policijsko postajo prinesla zapestnico iz rumene kovine, ki je bila najdena na Cesti zmage. Z njo je bil opravljen razgovor, napisan in zapisnik o najdenih predmetih. V kolikor kdo zapestnico pogreša naj se zglasi na PP Zagorje ob Savi.

Sobota, 27. 3. 2021
– obveščeni so bili o stranki, ki v trgovini ni želela nositi maske kljub opozorilom varnostnika. Ob prihodu policistov na kraj stranka maske ni uporabljala, zato ji je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve zakona o nalezljivih boleznih.
– policisti so v centru mesta Zagorje opazili voznika osebnega vozila, ki je vozil z visoko hitrostjo in tako ogrožal ostale udeležence. Policisti so zapeljali za vozilom in vozilo pričeli ustavljati z modro rotacijsko lučjo in kratkim zvočnim signalom, voznik slednjega ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo zapeljal skozi rdečo luč na semaforju in še pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri Trojan. Voznika policisti sicer niso uspeli ustaviti, vendar so ugotovili, kdo je vozil navedeno vozilo in bo zoper njega uveden prekrškovni postopek.

Ponedeljek 29. 3. 2021
– obveščeni so bili o zaparkirani garaži. Policisti so na vozilu pustili obvestilo o prekršku (65. člen ZPrCP).
– Policisti so bili včeraj popoldan obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena okoli 10. ure v Kisovcu.

– v popoldanskih urah so obravnavali verbalni in fizični spor med štirimi osebami, pri tem pa je bila ena oseba lažje poškodovana. Policisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.
– oškodovanec je podal prijavo poslovne goljufije, saj je preko spleta naročil material v vrednosti 250 evrov v mesecu novembru leta 2020. Do današnjega dne ni prejel preostale kupljene oz. že predhodno plačane predmete (v višini 170 evrov), podjetje pa se na komunikacijo na odziva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vsem obveščali
pristojno državno tožilstvo.

PP Trbovlje

Petek, 26. 3. 2021
– nekaj po 16. uri v Bevškem v ostrem ovinku zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika osebnega vozila prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Na vozilih je nastala škoda v višini okoli 5000 evrov. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Sobota, 27. 3. 2021
– obveščeni so bili o težavah s stranko v poslovnih prostorih, saj ni želela nadeti maske v zaprtem prostoru, ter se je do zaposlenih nedostojno vedla. Stranki je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru, ter zakona o nalezljivih boleznih.

Nedelja, 28. 3. 2021
– obravnavali so spor med dvema občankama, ki je prerasel v fizično obračunavanje. Zoper obe bo uveden hitri postopek zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.
– osebi je bil zasežen alu zavitek z delci neznane posušene zelene rastline za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo . Zavitek z rastlinsko snovjo bo poslan v analizo, po znanih rezultatih pa bo uveden ustrezen postopek.

Ponedeljek, 29. 3. 2021
– tekom dopoldneva je občan prijavil poškodovanje osebnega avtomobila. Neznani storilec je lastniku na osebnem avtomobilu z ostrim predmetom poškodoval lak vozila in povzročil materialno škodo za približno 500 evrov. O znanih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v cestnem prometu so policisti ustavili voznika kombiniranega vozila, za katerega se je izkazalo, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju je bilo kombinirano vozilo zaseženo, na pristojno okrajno sodišče bo podan obdolžilni predlog. V vozilu so se nahajali še potniki, kateri pri vožnji niso uporabljali varnostnega pasu, eden pa je imel v posesti snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Zoper mladoletna kršitelja
bo podan obdolžilni predlog, v primeru pozitivne analize pa bo zoper kršitelja, ki je posedoval snov, uveden ustrezen prekrškovni postopek.

PP Hrastnik

Petek, 26. 3. 2021
– okoli 10. ure so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika motornega kolesa, kateri je trčil v osebno vozilo. Na vozilih je nastalo za okoli 1.200 evrov materialne škode. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Nedelja, 28. 3. 2021
– v večernem času so policisti moškemu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo in bo po znanih rezultatih izveden ustrezen ukrep.

Ponedeljek, 29. 3. 2021
– zjutraj so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Hrastniku. Ugotovljeno je bilo, da je voznik s tovornim vozilom (smetarskim) trčil v parkirano vozilo, pri tem je komunalni delavec padel iz tovornega vozila, ter se poškodoval. V nesreči je nastalo za okoli 260 evrov materialne škode.

PP Litija

Petek, 26.3.2021
– v okolici Litije so policisti obravnavali spor med občanoma. Ugotovljena kršitev javnega reda in miru, zato je bil obema udeležencema izdan plačilni nalog.
– zasežena je bila posušena zelena rastlina, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Po analizi bo v pozitivnem primeru uveden postopek o prekršku.
– v nočnem času so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Litiji. Kršitev ni bila ugotovljena, so pa trem osebam izrekli opozorilo po zakonu o nalezljivih boleznih
– v jutranjih urah so v okolici Litije obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznik trčil v divjad. Vozniku je bil v postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.30 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

Sobota, 27.3.2021
– v Litiji so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila. Na pristojno državno tožilstvo bo podana kazenska ovadba. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Nedelja, 29.3.2021
– policisti so sprejeli prijavo goljufije prek spleta glede plačila artikla prek spletne strani. Škode je za okoli 400 evrov. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– policisti so obravnavali delovno nesrečo v podjetju v Kresnicah, kjer je delavcu spodrsnilo in je padel, ter po prvih informacijah zadobil hude telesne poškodbe. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu. Obveščen je bil tudi pristojni inšpektor za delo. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...