4.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualno'Deželica sanj' se zgodi le enkrat na leto

‘Deželica sanj’ se zgodi le enkrat na leto

Mestni park Trbovlje se bo spremenil v čarobni svet pravljic. Boš zraven tudi ti?

Pravljični festival z imenom ‘Deželica sanj’, bo v soboto, 21. maja, od 15. do 19. ure, že tretje leto zapored zasavske otroke obdaril s številnimi zanimivimi igrami, animacijami, pripovedkami, dogodivščinami in seveda mamljivimi sladkarijami.

pravljična dežela1

Čarovnice, vile, škrati in Mrzliški zmaj

V Deželici sanj imajo glavno vlogo različna pravljična bitja; čarovnice, vile, škratje, ki se tematsko povezujejo z legendami zasavskih krajev. Osrednji lik festivala je Mrzliški zmaj, ki vsako leto za otroke pripravi tudi številna presenečenja.

“Posebnost letošnjega pravljičnega festivala je njegova mednarodna razsežnost. V organizaciji festivala sodelujejo mladi iz Portugalske in Danske, ki bodo skozi različne gledališke tehnike povezovali celoten program,” pravijo v Mladinskem centru Trbovlje.

Deželica sanj je plod dela številnih mladih iz Trbovelj, ki pod okriljem Mladinskega centra Trbovlje in v sodelovanju z Varstveno delovnim centrom Zagorje ob Savi, DPM Trbovlje in Društvo za pomoč živalim Šnoflja tako omogočajo otrokom brezplačno pravljično doživetje.

Preverite, kako so se na pravljičnem festivalu zabavali lani.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...