31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoDewesoftove naprave tudi v indijskem vesoljskem svetu

Dewesoftove naprave tudi v indijskem vesoljskem svetu

Z uspešnim poslovanje in sledenjem trendov na trgu merilne tehnologije, je trboveljskemu Dewesoftu uspelo doseči 30 milijonov evrov prometa v matičnem podjetju. Še enkrat toliko pa beležijo na svetovnem trgu, kar jih uvršča med prvih 5 v merilni tehniki na svetu. 

V lanskem letu glede na 2019 dosegli 20 odstotno rast

Največji trg zanje je Amerika, poroča direktor Andrej Orožen, tam imajo že okoli 30 zaposlenih, beležijo pa 100 odstotno rast. V zadnjem letu so uspešno nadaljevali tudi na azijskem trgu, končno pa so dodali tudi dolgo želeno Indijo. Indijska vesoljska raziskovalna agencija je v lanskem letu postala velik partner Dewesofta, z njo pa so Trboveljčani dosegli tudi največje enkratno naročilo težko sedem števk.

V podjetju še vedno širijo lastniško strukturo, kjer zaposleni postajajo solastniki. Trenutno imajo že preko 60 lastnikov, veliko napora vlagajo v kakovostne kadre. “Hendikep je, da smo oddaljeni od Ljubljane in moramo zagotoviti dovolj dobre pogoje, da ljudje ostajajo” je prepričan Orožen, saj odliva zaposlenih praktično nimajo. Še vedno pa v podjetju tli ideja, da bi v Trbovljah zgradili stanovanja, ki bi jih lahko ponudili svojim zaposlenim.

Poleg zaščitne opreme so pomagali tudi z donacijami računalniške opreme.

Čeprav uspešni, so v lanskem letu pošteno občutili tudi težave povezane z novim virusom. “Največ težav smo imeli v Evropi” pojasni Orožen. Dewesoft je takoj v začetku epidemije, ko je primanjkovalo opreme, izkoristil svoje povezave na Kitajskem in poskrbel za dostavo najnujnejšega za lokalno skupnost.

“Svet je v takšnem razvojnem tempu, da bo merilna tehnika zagotovo v porastu”

Dewesoft je v lanskem letu praznoval 20. rojstni dan. Kljub željam, da bi pripravili veliko praznovanje, so zaradi situacije takšne ideje opustili. So pa decembra vsakemu od zaposlenih na dom pripeljali tortico in simbolično obeležili dve desetletji.

Nato pa nadaljujejo k novim zmagam. “Svet je v takšnem razvojnem tempu, da bo merilna tehnika zagotovo v porastu” zaključi naš sogovornik. Kakšni so njihovi plani za naslednji 5, 10 ali 20 let sta nam zaupala tudi prva moža Dewesofta Andrej Orožen in Jure Knez. Objavili bomo v kratkem.

Dewesoft še večji in še bolj navzgor

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...