21.9 C
Trbovlje
četrtek, 8. junija 2023
ZON.siAktualnoDewesoft še večji in še bolj navzgor

Dewesoft še večji in še bolj navzgor

Dewesoftov napredek se znova izkazuje v zelo hitri rasti, kar podkrepi podatek, da do sedaj beležijo 30 odstotkov povečan dohodek v primerjavi z letom poprej. Da bodo lahko tudi v bodoče konkurenčni, je trboveljski Dewesoft, ki ima svoje podružnice v kar 15 državah, prevzel dunajski TVE Elektronische Systeme GmbH in DEWEnet v Gradcu – tako bodo okrepljeni lahko nadaljevali z zadovoljevanjem potreb, ki jih izkazuje trg s svojim povpraševanjem po novih produktih in tehnologijah.

Andrej Orožen in Jure Knez

“Ta rast kaže na to, da stranke zaupajo v rešitve, ki jih ponujamo s tehnologijo, razvito v podjetju,” ob združitvi pravi direktor podjetja dr. Jure Knez, ki je pred devetnajstimi leti skupaj z Andrejem Orožnom ustanovil podjetje, ki se ukvarja z razvojem in trženjem specifične programske in strojne opreme za meritve. Oba verjameta, da za uspehom stoji vseh 200 in še več članov Dewesoftove družine, ki vsak na svojem področju skrbijo da je napredek neizbežen.

Združeni močnejši

Nakup avstrijskih družb je bil seveda premišljen: TVE ima namreč za seboj 35-letne izkušnje s področja razvoja, umerjanja in proizvodnje natančnih klimatskih naprav in merjenja pojavov (npr. napetost, tok, temperatura, tlak ali zvok) z računalnikom.

Združitev Dewesofta kot najpomembnejši rezultat prinaša razširitev linij naprav za zajem podatkov IOLITE in KRYPTON, ob čemer stremijo k temu, da skrajšajo načrtovani čas trženja širokega nabora ojačevalnikov IOLITE.

Prisotnost na skoraj vseh celinah sveta

Elina Komlanc

Dewesoft ima svoje podružnice širom sveta: tako na evropskih tleh (v Avstriji, na Danskem in na Švedskem, v Franciji, Nemčiji, Italiji, Rusiji in v Združenem kraljestvu), kot v Aziji (Indija, Kitajska, Singapur) in v Ameriki. Elina Komlanc, ki nas je pospremila po prostorih trboveljske družbe, nam je z navdušenjem pokazala, kako delo vsak dan poteka. Od zamisli v glavi, do razvoja na najbolj naprednih računalnikih in vse do fizične izdelave produkta. In, če se še vedno sprašujete, kaj Dewesoft sploh počne – naj povemo da preprostega odgovora ni. Napredne merilne naprave – te merijo različne parametre, od izpušnih plinov, hitrosti, tresljajev in še tisoče drugih. Odvisno od želja kupca. Merjenje pa je namenjeno izboljšavi produktov – pa naj bo tistih, ki jih uporabljamo vsak dan ali pa tistih, ki se potujejo daleč v vesolje in tisoče metrov pod gladino morja.

Vsako leto se razvoju in uspehom primerno širi tudi Dewesoft v Trbovljah, kjer so prostori družbe vse večje in vse bolj polni.

Čas je ključen!

TVE GmbH denimo, ki proizvaja tudi srednje količine elektronskih komponent in naprav za merilno in regulacijsko tehnologijo, ima na zalogi več kot 5 milijonov komponent, ki morajo biti kar najhitreje dostavljene. Zato je upravljanje z zalogami zelo pomembno za zadovoljstvo kupcev, saj imajo lahko nekatere komponente čas dobave več kot 40 tednov. Združitvi so sicer v TVE GmbH naklonjeni, pravi Gerhard Zainzinger, vodja proizvodnje v TVE, ki združitev vidi kot spodbudo za vse stranke: “Dewesoftu prinašamo več moči za proizvodnjo in tehnično znanje. Sami sebe dojemamo kot eno veliko družino in menim, da imajo v Dewesoftu zelo podoben pogled na svojo ekipo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Pogrešano našli le nekaj metrov od mesta, kjer so jo videli nazadnje

Iskalna akcija je prekinjena, saj so policisti in gasilci našli pogrešano 40-letnico.  V sredo zvečer so obvestili zasavski obveščevalni center, da je osebo pri prečkanju naraslega...
X