19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoDevet zaposlitev v desetih mesecih

Devet zaposlitev v desetih mesecih

Program PUM-o Zasavje se pod okriljem Regionalnega centra za razvoj izvaja od junija lani, a v teh nekaj mesecih so do zaposlitve pomagali že devetim udeležencem programa, nam pojasni Ida Smajlagič iz RCR.

Na vidiku že deseta zaposlitev

V tem mesecu je predvidena zaposlitev še ene od udeleženk, celoten program pa se bo izvajal do konca aprila prihodnje leto.

V program se vključujejo mladi med 15 in 26 letom starosti, skladno s pogodbo pa so lahko vanj vključeni največ 10 mesecev. Naenkrat se v aktivnosti programa vključuje med 18 in 24 udeležencev, saj tako določa pogodba, pove Smajlagičeva.

Ko posamezni udeleženec, bodisi zaradi poteka pogodbe ali zaposlitve ali iz drugih razlogov zapusti program, ga nadomestijo z novim udeležencem. Trenutno je v program vključenih 22 udeležencev. V kratkem bodo iz programa najverjetneje izstopili trije. Dvema od njih se izteče pogodba, eden pa bo pričel z usposabljanjem za nacionalno poklicno kvalifikacijo’ varnostnik’ preko Zavoda za zaposlovanje. 

Rezultati programa

Vidni so uspehi programa, poudarijo na RCR. Izmed 41 udeležencev, ki so bili v program vključeni od 1. junija lani, se jih je devet zaposlilo, 17 zaključilo nedokončano izobraževanje ali pa zasledujejo svoj izobraževalni cilj, zadan ob vstopu v program. Ena udeleženka je opravila usposabljanje za nacionalno poklicno kvalifikacijo, dva udeleženca pa bosta z usposabljanjem pričela v kratkem.

Fotografija je simbolična

V okviru projekta se izvajajo tudi nekatere interesne dejavnosti tek, nogomet, košarka, odbojka, pohodi, ogled izbranih filmov, ‘kulinarična sreda’, fotografske, lutkovne in motivacijske delavnice, učenje španskega jezika in mnoge druge.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...