25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoDeponija Unično: obljubili ukrepanje

Deponija Unično: obljubili ukrepanje

Se bo življenje za prebivalce, ki živijo v neposredni bližini odlagališča odpadkov v Uničnem, končno le začelo izboljševati?

Sanacijski ukrepi na papirju čez mesec dni

Vitko Lezjak

“Na današnjem skupnem sestanku, ki so se ga udeležili predstavniki hrastniške in laške občine, direktor Ceroza, predsednica KS Sedraž in okoliški prebivalci, smo se dogovorili za nov sestanek čez mesec dni. V vmesnem času naj bi odgovorni opravili raziskavo in pripravili sanacijske ukrepe,” je bistvo sestanka povzel krajan Breznega Vitko Lezjak.

Direktor Ceroza Vili Petrič za nas ni bil dosegljiv, hrastniški župan Miran Jerič pa izjav o dogovorih še ne daje. Odgovorni namreč pripravljajo skupno izjavo.

Prebivalci v bližini odlagališča Unično se že nekaj časa, do zdaj neuspešno, pritožujejo zaradi neznosnega smradu iz odlagališča in odpadnih vod, ki tečejo iz deponije v potoke.

Zgolj v letošnjem januarju in februarju so imeli zaradi nenačrtovanih izpustov odplak iz čistilne naprave kar pet intervencij, na katerih so sodelovali gasilci, policija, civilna zaščita.

SORODNI ČLANKI:

“To je ekološka bomba! Treba je ukrepati, da ne bo prepozno!”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X