17 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoDenar za dvokilometrski predor Prebold že letos

Denar za dvokilometrski predor Prebold že letos

Sredstva za projekt cestne povezave Polzela – Trbovlje, ki vključuje tudi predor Vrhe, naj bi našli že letos.

Za novo cestno povezavo Polzela – Trbovlje je izdelan Dokument identifikacije investicijskega projekta iz katerega izhajajo osnovni podatki o projekti, pojasnijo na infrastrukturnem ministrstvu.

19 kilometrov povezave med Trbovljami in Polzelo

Nova cestna povezava naj bi merila dobrih 19 kilometrov, približno na sredini pa naj bi kraja povezoval predor Vrhe, dolg 2020 metrov.

Po besedah ministra Petra Gašperšiča so dokumenti le osnova za začetek postopka za uvrstitev projekta v proračun. “Projekt bo vključen v proračun ob spremembi proračuna za leto 2018, predvidoma proti koncu letošnjega leta” je obljubil minister.

Dokumentacija še ni zrela?

vir: twitter

Alenka Bratušek, ki je po zadnjem obisku Zasavja ministra Gašperšiča pozvala naj razjasni celotno sliko glede predora Vrhe je v odgovoru ministra izvedela še: “Glede na to, da so se na tem projektu aktivnosti pričele pred kratkim, ne razpolagamo še z zadostno stopnjo zrelosti dokumentacije, da bi lahko napovedali način in vire financiranja ter samo dinamiko poteka projekta”.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč