0.9 C
Trbovlje
nedelja, 3. decembra 2023
ZON.siAktualnoDelijo denar za čistilne naprave

Delijo denar za čistilne naprave

Za občane Zagorja so na voljo nepovratna finančna sredstva za nakup malih komunalnih čistilnih naprav in hišnih črpališč odpadne vode.

V proračunu občine Zagorje je v ta namen zagotovljenih 10.200 evrov, razpis je odprt do 30. novembra letos oziroma do porabe sredstev.

Do 800 oziroma 300 evrov na stavbo

Za posamezno malo komunalno čistilno napravo lahko upravičenci prejmete do 40 % upravičenih stroškov oziroma največ 800 evrov na posamezno stavbo. Največ 300 evrov na stavbo pa znaša subvencija za hišna črpališča odpadne vode.

Pred vložitvijo vloge za subvencijo mora biti naložba zaključena. Posebna komisija bo vloge obravnavala enkrat mesečno, in sicer vsako prvo delovno sredo v mesecu.

Proračunska sredstva zadoščajo za približno 10 subvencij, če bo razpis pokazal večje zanimanje, bodo znesek prilagodili z jesenskim rebalansom. Ker pa je mejni rok za postavitev malih čistilnih naprav podaljšan na konec leta 2023, tudi letos velikega povpraševanja po subvenciji ne pričakujemo; vsakdo, ki se bo na razpis prijavil in izvedel investicijo, bo subvencijo tudi prejel, pravijo na občini Zagorje.

tabla zagorje

Koliko subvencij so za nakup malih čistilnih naprav v Zagorju razdelili lani, lahko preverite TUKAJ.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ANKETA: Se vam obeta božičnica?

Zanima nas, ali bodo letos Zasavci povečali svoj letni dohodek tudi z božičnico?