-- OGLAŠEVANJE --

Delijo denar za čistilne naprave

Za občane Zagorja so na voljo nepovratna finančna sredstva za nakup malih komunalnih čistilnih naprav in hišnih črpališč odpadne vode.

-- OGLAŠEVANJE --

V proračunu občine Zagorje je v ta namen zagotovljenih 10.200 evrov, razpis je odprt do 30. novembra letos oziroma do porabe sredstev.

Do 800 oziroma 300 evrov na stavbo

Za posamezno malo komunalno čistilno napravo lahko upravičenci prejmete do 40 % upravičenih stroškov oziroma največ 800 evrov na posamezno stavbo. Največ 300 evrov na stavbo pa znaša subvencija za hišna črpališča odpadne vode.

Pred vložitvijo vloge za subvencijo mora biti naložba zaključena. Posebna komisija bo vloge obravnavala enkrat mesečno, in sicer vsako prvo delovno sredo v mesecu.

Proračunska sredstva zadoščajo za približno 10 subvencij, če bo razpis pokazal večje zanimanje, bodo znesek prilagodili z jesenskim rebalansom. Ker pa je mejni rok za postavitev malih čistilnih naprav podaljšan na konec leta 2023, tudi letos velikega povpraševanja po subvenciji ne pričakujemo; vsakdo, ki se bo na razpis prijavil in izvedel investicijo, bo subvencijo tudi prejel, pravijo na občini Zagorje.

tabla zagorje

Koliko subvencij so za nakup malih čistilnih naprav v Zagorju razdelili lani, lahko preverite TUKAJ.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --