-- OGLAŠEVANJE --

Delavska godba domov z zlatom

-- OGLAŠEVANJE --

Nov zavidljiv uspeh za Delavsko godbo Trbovlje – zlata plaketa s posebnim priznanjem.

Na 35. Tekmovanju pihalnih orkestrov v najvišji, koncertni težavnostni stopnji je trboveljska godba prejela zlato plaketo s posebnim priznanjem in zbrala drugo najvišje možno število točk. Nedelja je bila za Zasavce več kot uspešna in navdušili so občinstvo ter strokovno komisijo, ki je dogajanje spremljala v mariborski dvorani Union.

'Velika muzikalnost in dinamičnost izvajanja, mlad kader in odličen dirigent dajejo garancijo, da bo Delavska godba Trbovlje še naprej v slovenskem in svetovnem kakovostnem vrhu pihalnih orkestrov' je z zanosom dejal predsednik trboveljske godbe Mihael Gornik.


KUD Delavska godba Trbovlje

Delavska godba Trbovlje je prvi večji tekmovalni uspeh dosegla na republiškem tekmovanju pihalnih orkestrov leta 1949, kjer si je izborila pravico nastopa na zvezni reviji v Beogradu in tam osvojila prvo mesto. Godba se je odlepila od igranja koračnic in pričela izvajati modernejše in zahtevnejše skladbe. Uspehi so se vrstili in vrh dosegli leta 1974 na svetovnem prvenstvu pihalnih orkestrov v Kerkradeju na Nizozemskem z osvojitvijo prve nagrade in zlate medalje ter s podelitvijo priznanja ameriške ambasade kot najboljšemu tujemu ansamblu. Visoko kakovostno raven so trboveljski godbeniki potrdili z večkratno ponovno osvojitvijo prvih mest na različnih tekmovanjih doma in v tujini. Godbo so vedno vodili dirigenti z veliko znanja in pripadnosti godbi, iz katere so izhajali. Po Antonu Hudarinu, prof. Mihaelu Gunzku in prof. Alojzu Zupanu je leta 2007 vodenje prevzel prof. Jože Kotar, dolgoletni član godbe, redni profesor za klarinet na ljubljanski Akademiji za glasbo in solo klarinetist v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Kljub zaostreni gospodarski situaciji in pomanjkanju finančnih sredstev se je godba v zadnjih letih uspešno pomladila, tudi na prej deficitarnih inštrumentih, to pa je zagotovilo, da bo tudi naprej lahko dobro in uspešno delala.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --