5 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.si1+1=2Dela se škoda, obnova se bo začela "takoj"

Dela se škoda, obnova se bo začela “takoj”

Upravna zgradba Svea bo svojo vsebino dobila bistveno hitreje, kot je bil sprva načrtovano.

Poleg uprave podjetja Svea in zasavske razvojne agencije, bodo uredili prostore za glasbeno šolo, skupaj s koncertno in baletno dvorano.

Dlje kot se ne obnavlja, več škode

Odločitev je padla v zadnjih urah, je zatrdil župan Matjaž Švagan, da bodo šli v investicijo v letu 2018. Sprva so razmišljali zgolj o prenovi salona, le toliko da bi prostor dobila blagovna znamka ter razvojna agencija. Po premisleku in nasvetu projektantov, ki so mnenja, da bi vsako leto neobnove na stavbi terjalo nepopravljive posledice, so se Zagorjani odločili, da prostore prenovijo in obnovijo že v prihodnjem letu.

S strani ministrstva za infrastrukturo pričakujejo pridobitev vsaj dela sredstev za zahtevno sanacijo, v kateri bodo morali stavbo protipotresno zaščiti, se prilagoditi “vodarjem”, saj je tik ob stavbi potok ter slediti vsem smernica, ki se zahtevajo za slovenske šole.

Idejna zasnova za glasbeno šolo.

Da bo šlo za vrtoglave zneske, je že pred nakupom opozarjal občinski svetnik Primož Štendler (NSi). Več kot milijon evrov bo potrebnega, da bo stavba zaživela. Koliko bo zraven primaknila država, je pravzaprav trenutno največje vprašanje. A župan zagotavlja – glasbena šola bo končana prihodnje leto.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...