-0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoDejmo se pogret: 100 nastopajočih v Trbovljah za tiste, ki težko plačajo...

Dejmo se pogret: 100 nastopajočih v Trbovljah za tiste, ki težko plačajo ogrevanje

Nekje v Trbovljah, lokacija še ni določena – 22. decembra bo potekal dobrodelni koncert z naslovom Dejmo se pogret. Pomenljiv naslov dogodka ima v ozadju natanko določljiv razlog – zbrani prostovoljni prispevki bodo namreč namenjeni socialno ogroženim; da bodo le-ti lahko poravnali položnice za ogrevanje njihovih domov.

Pobudnica in organizatorka Petra Ambrož je k sodelovanju povabila Društvo prijateljev mladine Trbovlje in Anino zvezdico, ki sta pristala, da nase prevzameta finančni del projekta.

Koncert bo pred Zasavskim muzejem Trbovlje

“Že v prvih 48 urah kontaktiranja nastopajočih se jih je povabilu odzvalo več kot 60, kar se mi zdi neverjetno in sem bila pozitivno presenečena, “ opisuje Petra, ki je dejala, da so prav vsi, ki so potrdili sodelovanje na dobrodelnem koncertu brez razmišljanja potrdili, da bodo pomagali – na svoje stroške. “Izjemno, že tekom same organizacije, se je znova pokazalo, kako srčni ljudje so v teh koncih, in da se stiske znajo čutiti: tako res največ prispevajo prav tisti, ki imajo že tako malo in tisti, ki poznajo socialno šibke.”

Tako je danes že znano, da bo nastopilo okrog 80 glasbenikov, ki so del večjega sestava (tako je, vsega vam še ne razkrivamo danes), sodelovalo pa bo še približno deset posameznikov.

Z voljo in trudom lahko pomaga vsak!

Petra Ambrož, foto: osebni arhiv

Ko povprašam sogovornico Petro, del katere organizacije je oziroma v sklopu česa se je lotila tega projekta, je skromno, a obenem zgovorno (kar spodbudi k razmisleku) odvrnila: “Dala sem idejo, sem organizator – s tem pa dokazujem, da lahko nekaj takega, kar bo pomagalo ljudem v stiski, zrihta čisto ena navadna Petra s kavča. Samo voljo je potrebno imeti.”

Tudi ob vprašanju, kako bo v primeru morebitnega zaostrovanja ukrepov zaradi zdravstvenih razmer, organizatorka odgovarja, da se bo projekt izpeljal v skladu s tedaj izkazanimi možnostmi oziroma pravili.

SORODNI ČLANKI:

Kje v Zasavju ogrevanje najdražje?

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski ustvarjalki Marjeti Hribar je uspel velik preboj v Ameriko! Izdelki blagovne znamke Koulmi izpod njenih rok, katerih osnovna surovina je premog, bodo namreč...
X