17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoDarko ugnal vso konkurenco

Darko ugnal vso konkurenco

Po osvojitvi naslova članskega državnega prvaka v namiznem tenisu in prvaka v dvojicah odlični 18-letni Zasavc Darko Jorgić (NTK Krka) ne počiva. Pravkar je na poti v Belgijo, kjer potekajo kvalifikacije za ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu.

Darko Jorgić

“Naslov med posamezniki mi pomeni veliko, saj je to zame prvi naslov v tej konkurenci na državnem prvenstvu. Naslov v dvojicah pa je bila le še pika na i. Želim se čim bolje prebiti v članski konkurenci na svetovni lestvici in premagati čim več bolje rangiranih igralcev,” nam je svoje načrte zaupal Jorgić, ki je najbolj ponosen na svetovno in na evropske medalje.

Prihodnjo sezono v nemški Bundesligi

Po besedah osebne trenerke Andreje Ojsteršek Urh bo Jorgić, ki letos igra za trenutno prvouvrščeni italijanski klub, prihodnjo sezono skupaj s soigralcem Denijem Kožulom zaigral v nemški Bundesligi. “Igralca ne odhajata iz Slovenije, v Nemčijo bosta hodila le na tekme, saj zaupata v naše delo,” pravi Ojsteršek Urhova: “Darko pri meni trenira že od svojega 6 leta, ko je prišel v klub. O talentu nerada govorim, priden pa je bil že od začetka, z lahkoto je osvajal tehniko in zelo hitro napredoval, saj se je zaljubil v ta šport. Zmagovati je začel že pri 12 letih.”

Med prvih 30 na svetu

S tokratnim, članskim naslovom državnega prvaka, je Jorgić zbral vse tri naslove državnih prvenstev, tudi kadetskega in mladinskega. Sicer se lahko pohvali z 8 medaljami iz evropskih in svetovnih prvenstev v mladinski konkurenci, na lanskem evropskem namiznem tenisu do 21 let v ruskem Sočiju je osvojil bronasto odličje v posamičnih konkurenci, mesto si je razdelil s Kožulom. Dva meseca je bil tudi nosilec naslova najboljšega mladinca na svetu. Kot pravi njegova trenerka, si je za cilj zadal, da bo med prvimi 30 najboljšimi igralci na svetu: “za velike uspehe ima Darko še čas, saj je še zelo mlad.”

SORODNI ČLANKI:

Darko Jorgič trikratni zmagovalec

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X