17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoDarko ugnal vso konkurenco

Darko ugnal vso konkurenco

Po osvojitvi naslova članskega državnega prvaka v namiznem tenisu in prvaka v dvojicah odlični 18-letni Zasavc Darko Jorgić (NTK Krka) ne počiva. Pravkar je na poti v Belgijo, kjer potekajo kvalifikacije za ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu.

Darko Jorgić

“Naslov med posamezniki mi pomeni veliko, saj je to zame prvi naslov v tej konkurenci na državnem prvenstvu. Naslov v dvojicah pa je bila le še pika na i. Želim se čim bolje prebiti v članski konkurenci na svetovni lestvici in premagati čim več bolje rangiranih igralcev,” nam je svoje načrte zaupal Jorgić, ki je najbolj ponosen na svetovno in na evropske medalje.

Prihodnjo sezono v nemški Bundesligi

Po besedah osebne trenerke Andreje Ojsteršek Urh bo Jorgić, ki letos igra za trenutno prvouvrščeni italijanski klub, prihodnjo sezono skupaj s soigralcem Denijem Kožulom zaigral v nemški Bundesligi. “Igralca ne odhajata iz Slovenije, v Nemčijo bosta hodila le na tekme, saj zaupata v naše delo,” pravi Ojsteršek Urhova: “Darko pri meni trenira že od svojega 6 leta, ko je prišel v klub. O talentu nerada govorim, priden pa je bil že od začetka, z lahkoto je osvajal tehniko in zelo hitro napredoval, saj se je zaljubil v ta šport. Zmagovati je začel že pri 12 letih.”

Med prvih 30 na svetu

S tokratnim, članskim naslovom državnega prvaka, je Jorgić zbral vse tri naslove državnih prvenstev, tudi kadetskega in mladinskega. Sicer se lahko pohvali z 8 medaljami iz evropskih in svetovnih prvenstev v mladinski konkurenci, na lanskem evropskem namiznem tenisu do 21 let v ruskem Sočiju je osvojil bronasto odličje v posamičnih konkurenci, mesto si je razdelil s Kožulom. Dva meseca je bil tudi nosilec naslova najboljšega mladinca na svetu. Kot pravi njegova trenerka, si je za cilj zadal, da bo med prvimi 30 najboljšimi igralci na svetu: “za velike uspehe ima Darko še čas, saj je še zelo mlad.”

SORODNI ČLANKI:

Darko Jorgič trikratni zmagovalec

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...