18 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoDanes, natanko ob 19. uri radeško praznovanje!

Danes, natanko ob 19. uri radeško praznovanje!

Času primerno, bodo dan upora proti okupatorju in praznik dela v Radečah obeležili na spletu. S posnetki nastopov, ki so jih pripravili člani Gledališkega društva Radeče in učenci Glasbene šole Laško – Radeče so počastili spomin na oba izjemno pomembna državna praznika.

Obeležitev praznikov se bo, po scenariju Katje Čeč, odvijala na več prizoriščih, tudi pri Plečnikovem spomeniku na radeškem trgu, kjer je delegacija predstavnikov Krajevne organizacije Zveze združenj borcev, Društva izgnancev in Občinskega sveta Občine Radeče na spomeniku položila cvetje in sveče. Slavnostni govornik bo župan Občine Radeče Tomaž Režun.

Iz dvorane Doma kulture Radeče bodo odmevali Kajuhovi verzi s strani članov Gledališkega društva Radeče, Tomaža Lavrinca in Francija Grosa. Učenci Glasbene šole Laško – Radeče bodo poskrbeli za glasbeno popestritev.

Posnetek obeležitve praznikov Občine Radeče bo premierno predvajan 27. aprila ob 19. uri, na ogled pa bo tudi na spletni strani občine. Premiero in posnetek si lahko ogledate tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=Zbo8BQL1auU

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...