4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoDan, ko čustev niso skrivali niti gasilci

Dan, ko čustev niso skrivali niti gasilci

Točno pred enim letom se je mirno zgodnje sobotno jutro v Trbovljah spremenilo v grozljivko, v kateri so trboveljski gasilci v borbi s časom izpod skalnega podora reševali potnico in vkleščenega voznika taksija. Taksista Danyja jim je uspelo rešiti po dveh urah nečloveških naporov.

Kako resna je situacija, se je pokazalo šele po prihodu na kraj dogodka, s težkimi skalami zasuto cesto pri cementarni. 

20. februar je za naju dan, ko sva se ponovno rodila, sta nam lani zatrdila potnica, Radečanka Irena Žener in Trboveljčan Danijel Gušatović. In kako se tega dneva spominjajo gasilci?

“To je bila najtežja fizična in psihična akcija tako za mlade kot tudi starejše gasilce, ki še niso doživeli, da bi reševalna akcija tako dolgo trajala in se kljub temu srečno končala. Po tej ekstremni akciji smo se tudi gasilci objemali, čeprav smo ponavadi navajeni tlačiti svoja čustva,” pravi trboveljski gasilec Sandi Lepoša, ki priznava, da še vedno pogleda v hrib, ko se vozi mimo cementarne. “Na žalost je vedno tako, da se ljudje prej spomnimo negativnih, kot pa pozitivnih novic.” Z Danyem Gušatovićem, pravi Lepoša, se večkrat vidita v mestu, šla sta tudi na kavo, Irena Žener pa je požrtvovalnim trboveljskim gasilcem za novo leto poslala tudi novoletno voščilo z zahvalo. Srečali pa so se tudi danes.

SORODNI ČLANKI:

Grozljivi prizori ju še preganjajo

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...