today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoDan brez avtomobila: gremo peš ali si delimo prevoz

Dan brez avtomobila: gremo peš ali si delimo prevoz

V današnji dan brez avtomobila so prvi zakorakali dijaki Gimnazije in ekonomske šole, ki so iz Hrastnika, Zagorja in Trbovelj pešačili in tudi kolesarili v šolo.

Terezen’čan danes brezplačno

Ker je geslo letošnjega Tedna mobilnosti ‘Združimo moči, delimo si prevoz’, je danes prevoz s Terezn’čanom brezplačen.

Na Ulici 1. junija v Trbovljah so pred muzejem do 12. ure organizirane aktivnosti za otroke, zato je cesta zaprta za promet. Ogledali si bodo lahko tudi otroško predstavo z naslovom Tri kepice prometa, občani bodo lahko spremljali predstavitev Celostno prometne strategije občine Trbovlje ter odšli na virtualni sprehod po rudniku s 3D očali, v sklopu 4. dritla.

Foto: DPM Trbovlje

Ustvarjalne delavnice, ogled vozil in kolesarski poligon v Litiji

Prireditev ob dnevu brez avtomobila pripravljajo tudi v Litiji, ki bo potekala na Cesti komandanta Staneta ter na ploščadi pred športno dvorano do 13. ure.

Obiskovalci si bodo lahko pogledali prikaz službenih vozil PP Litija, PGD Litija in ZD Litija, za popestritev dogajanja bo s svojimi razigranimi točkami poskrbel klovn Žare, Plesni klub NLP Litija bo izvajal plesni program. Za najmlajše udeležence bodo ob pomoči PP Litija pripravljene ustvarjalne delavnice. Udeleženci se bodo lahko preizkusili tudi v vožnji na kolesarskem poligonu pod budnim očesom policista.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...