0.2 C
Trbovlje
sreda, 6. decembra 2023
ZON.siAktualnoCigani imajo 'obhod' ...

Cigani imajo ‘obhod’ …

… je zapisala ena izmed naših bralk. V uredništvo smo prejeli opozorilo, da se v okolici Hrastnika zadržujejo sumljive osebe, po videzu sodeč romskega porekla, ki naj bi z organizirano prevaro oškodovale lastnike domov.  

Občani so policijo obvestili o pojavu več oseb na območju Hrastnika, ki so se pri domačinih zanimale za odkup raznih predmetov. Kot smo izvedeli od bralcev naj bi v zadnjih dneh konkretno šlo za štiri, sicer prijazne moške iz območja Novega mesta, ki želijo poklepetati z domačini. ‘Pri nas je bilo tako, da je eden želel poklepetati z starim atom o tem, katere parcele se prodajajo, drugi je staro mamo prosil za vodo. Na kar so se pripeljali policisti in sta oba zbežala in izginila v gozd.’ Je svojo zgodbo povedala bralka s Kopitnika.

Da gre za moške romskega porekla smo izvedeli od bralcev, a tega nam policija ni potrdila, saj v skladu z Zakonom o nalogah in pooblastilih policije, le ti obravnavajo vse osebe vpletene v postopek enako – ne glede na njihovo versko, narodnostno ali politično opredelitev.

Drzne tatvine v Hrastniku

Od policistov smo izvedeli, da se je na območju PU Ljubljana v pomladanskih mesecih zgodilo več kaznivih dejanj drznih tatvin. In sicer, nepridipravi so osebe zamotili z izgovori (npr. odkup domačih živali, odkup odpadnih kovin itd), medtem ko so ostale osebe izkoristile nepazljivost žrtve in neopazno vstopile v objekte ter odtujile predmete. ‘Tako so tudi policisti na območju Hrastnika izsledili osebe, vendar znakov kaznivega dejanja ni bilo’ je v odgovoru zapisal Vinko Stojnšek s Policije.

POLICISTI OPOZARJAJO
Ljudje naj bodo previdni, če pride do tovrstnih ‘obiskov’, je dodal Stojnšek. Neznancev ne spuščajte v domove in, ko hišo zapustite, za seboj zaklenite vrata. Če pa se znajdete v situaciji, takoj o tem obvestite policijo in si poskušajte zapomniti čim več podrobnosti o storilcih, njihovih vozilih in o dogodku.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTO: Iz Dola je Miklavž odšel na veličasten sprevod v Zagorje

Miklavž se je najprej ustavil na Dolu pri Hrastniku, kjer so pripravili bazar, nato pa se je v spremljavi orkestra, bruhalcev ognja in množičnih...