11.6 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualno"Čez hrib" bodo speljali čisto novo traso. Končno asfalt?

“Čez hrib” bodo speljali čisto novo traso. Končno asfalt?

Na vrsti je 3. faza del za cesto čez hrib med Trbovljami in Hrastnikom. Speljali bodo čisto novo traso.

Rudnik je objavil razpis za izvedbo zadnje faze ceste med Veličkovo ulico in Ojstrim. Del te ceste se bo v Hrastniku priključil na novo urejeno cesto mimo abecede do Veličkovega nato pa bo pod Pleskim narejena povsem nova trasa za cesto, ki se bo “stari” cesti priključila pri ribniku, točno tam, kjer se že sedaj cesta iz Pleskega priključi cesti čez hrib.

Čez hrib končno asfalt?

Poskusili bomo asfaltirati to cesto v celoti, si želi Urban Berger tehnični vodja RTH, a je vprašanje, kako bo na tem mestu, saj bodo posedki še vedno in to tudi do pol metra globoki. Obstajajo sicer tehnologije, ki omogočajo prilagajanje. Želimo si, da bo vsaj nosilna plat položena, še doda.

Berger obljublja, da naj bi bila cesta prevozna že letos, kdaj bo investicija povsem zaključena pa je težko doreči, saj gre za čez milijon evrov težka dela.

Po tem ostane še prva faza, izvemo. Obstoječa cesta na Tereziji, Vreskovo, ki pa je še v fazi projektiranja in bo najverjetneje na vrsto prišla drugo leto.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...