today-is-a-good-day
12.2 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoFOTO: Plaz ogrožal stanovanjsko hišo, na pokopališču nastal 15 metrski jez

FOTO: Plaz ogrožal stanovanjsko hišo, na pokopališču nastal 15 metrski jez

Ob sobotnem neurju, ki je zajelo območje občine Trbovlje, je prišlo do škode večjega obsega. Voda je ogrožala več objektov, poplavljeno je bilo pokopališče v Gabrskem, en stanovanjski objekt je nevarno ogrozil plaz, zaradi drugega plazu je bila zaprta lokalna cesta. Z državno enoto še vedno črpajo vodo na pokopališču, razpoložljive ekipe gasilcev, komunale in ostalih javnih služb so na terenu in še vedno odpravljajo posledice neurja, ki je divjalo v soboto in nedeljo. 

Za sanacijo škode in normalizacijo razmer so se aktivirale službe zaščite in reševanja, ki so bile cel vikend na terenu in odpravljale posledice.

Malo čez 20. uro je občino Trbovlje zajelo močno neurje z obilnimi padavinami. Meteorna voda je zalila in ogrožala več stanovanjskih hiš. V naselju Knezdol sta se sprožila zemeljska plaza. En plaz je poškodoval lokalno cesto, ki je do nadaljnjega neprevozna. Drugi plaz so gasilci PGD Trbovlje-mesto pokrili s folijo ter na več lokacijah postavili protipoplavne vreče in preprečili vdor vode v objekte. Zaradi naplavin se je zamašil potok na Ulici osvobodilne fronte ter prestopil breg in ogrožal stanovanjske hiše. S pomočjo delavcev Komunale Trbovlje in gradbenega stroja so odstranili ovire in omogočili vodi, da je stekla nazaj v strugo. Na Sveti Planini se je na cesto sprožil zemeljski plaz, meteorna voda je ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Klek so očistili propuste in vodo preusmerili, zemeljski plaz pa so včeraj tudi strojno sanirali in pred najhujšim rešili stanovanjsko hišo.

Tako včeraj kot tudi še danes delavci Komunale Trbovlje in delavci zasebnega gradbenega podjetja odpravljajo škodo na cestah in sanirajo plaz v Knezdolu. Kot poročajo iz Štaba civilne zaščite, so vse ceste vsaj deloma prevozne, nastalo škodo pa bodo sanirali še v naslednjih dneh.
Trboveljčanom na pomoč je prišla državna enota HCP iz Celja, kjer imajo dovolj močne črpalke, da v sorazmerno kratkem času počrpajo večje količine vode. V Gabrskem na pokopališču se je namreč naredil 15 metrski jez, zato so danes najbolj aktivni gasilci na pokopališču in pri plazu v Knezdolu.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...