17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoČas je za Funšterc!

Čas je za Funšterc!

Na že 6. tradicionalnem Funštercu – festivalu zasavske kulinarike, ki bo letos na sporedu v soboto, 10. septembra, od 15. do 19. ure, na tržnici v Hrastniku, se bodo ekipe ponovno pomerile v inovativni pripravi dveh tradicionalnih zasavskih jedi – funšterca in krumpantoča. Pripravljene jedi bo ocenila komisija, sestavljena iz treh kuharskih mojstrov. Svoje mnenje pa bodo podali tudi obiskovalci prireditve, ki imajo izjemno pomembno nalogo – pokusiti vse funšterce in krumpantoče vseh ekip in oddati svoj glas za (po njihovem mnenju) najboljšo ekipo.

Kdo bodo člani letošnje strokovne komisije, zaenkrat ostaja še skrivnost, pravijo organizatorji, Društvo Rast iz Hrastnika, in dodajajo, da je še vedno čas za prijavo.

Funšterc 2015Poleg tekmovanja ne smete zamuditi tudi bogatega spremljevalnega programa. Letos bodo nastopili Rudarska godba Hrastnik, Mažorete Steklarske godbe Hrastnik, Marionetno gledališče Jurček ter Ansambel Murni!

Tudi letos organizatorji pripravljajo bogate nagrade za obiskovalce ter bogat srečelov. Pozabili niso niti na najmlajše. Medtem ko bodo starši pokušali funšterc, spili kakšno pijačo in rekli kakšno besedo z znanci, ki jih bodo srečali na prireditvi, bodo za najmlajše organizirane otroške delavnice.

Dišalo bo po knapovskih jedeh

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...