-- OGLAŠEVANJE --

Čakajo na ‘žegen’ direkcije

V Litiji še vedno čakajo na obljubljeni obisk predstavnikov Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI) in skupni ogled najbolj kritičnih delov državnih cest v občini, na podlagi katerega se bodo lotili prednostnih nalog.

-- OGLAŠEVANJE --

In katere so prednostne prometne naloge v Litiji?

“Ureditev zavijalnega pasu za Vače in na glavni cesti pri naselju Sava, križišče pri SVC v Litiji, modernizacija regionalne ceste Velika Preska-Sopota, odsek Podkum, obvoznica v Zgornjem Hotiču in v Gabrovki, druga faza obvoznice Šmartno-Litija, ureditev regionalno turistične ceste Kandrše-Vače-Spodnji Hotič in kolesarske poti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, so glavne aktivnosti, o katerih se usklajujemo z DRSI,” pravijo na občini Litija.

Obnova starega mostu pri Savi prihodnje leto

Za zavijalni pas za Vače v Spodnjem Hotiču se pripravlja potrebna dokumentacija, v okviru 3. faze varne pešpoti Hotič naj bi uredili tudi hodnik in prehod za pešce ter avtobusni postajališči. Zavijalni pas je potrebno urediti tudi na križišču glavne ceste z lokalno cesto Zgornje Ribče-Spodnje Ribče in pri mostu Kresnice. Nujno je potrebno tudi izdelati celotno dokumentacijo in urediti zavijalni pas na križišču glavne ceste z lokalno cesto pri kraju Sava. “Sanacije mostu se nameravamo lotiti v letu 2018, zato bi bilo smiselno urediti ustrezen dostop z glavne ceste,” pravijo na občini Litija.

Za boljšo varnost pešcev pri SVC

Križišče pri Socialno varstvenem centru (SVC) Litija prečka veliko pešcev in vozil iz smeri litijske železniške postaje, zato, pravijo na občini, bi bilo potrebno tu urediti semafor. “Prav tako bi bilo potrebno postaviti dodatno signalizacijo, ki bi omogočila dodatno varnost pešcev, saj se v Medgeneracijskem središču Šmelc nahaja vrtec, Glasbena šola, dom ostarelih, .. Prav tako bi želeli, da se na drugem izvozu iz parkirnih površin Šmelca omogoči zavijanje v smeri proti Ljubljani,” pojasnjujejo na občini.

Kolesarska pot, ki bo povezala sosednje občine

Ob lokalni cesti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, ki se nadaljuje v občino Dol pri Ljubljani je predviden koridor za državno kolesarsko povezavo. Koridor se nadaljuje preko mostu v mestu Litija ter nato po levem bregu tudi v občino Zagorje ob Savi.

Na občini Litija predlagajo, da se obstoječa lokalna cesta prekategorizira v državno cesto, ob njej pa se uredi kolesarska pot, ki se lahko tudi povezuje s posameznimi kraji v druge občine. “Cilj projekta bi bil vzpostavitev mreže kolesarskih poti z namenom povezovanja v omrežje obstoječih kolesarskih poti izven območja občine v skupni projekt povezovanja turističnih kmetij, kulturne in naravne dediščine,” pravijo na občini Litija.

SORODNI ČLANKI:

Je rešitev obvoznica?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --