-- OGLAŠEVANJE --

Je rešitev obvoznica?

Vsaj dvakrat dnevno se promet na mostu čez Savo zabaše, vključevanje iz stranskih cest na glavno prometno žilo skozi mesto pa je pravi podvig. Je rešitev obvoznica?

-- OGLAŠEVANJE --

Skozi Litijo se vsak dan stekajo kolone avtomobilov. Na odseku Litija – Zagorje jih naštejejo več kot 4.000 dnevno, na odseku Ribče-Litija pa več kot 7.500 dnevno.

“Državna cesta skozi središče Litije je prometno zelo obremenjena povezava proti Zasavju in proti Šmartnem pri Litiji ter Dolenjski. Ozko grlo v mestu je most, ki povezuje levi in desni breg reke Save in je edini v mestu, kar je vsekakor premalo. Obvoznica bi mesto razbremenila prometne obremenjenosti,” meni Meta Ponebšek, v.d. direktorja občinske uprave občine Litija.

Do rešitve še daleč

Predlog poteka litijske obvoznice je predviden v Občinskem prostorskem načrtu (OPN) občine Litija, kjer je po besedah Ponebškove predvidenih več variant, dokončna pa še ni določena: “Traso obvoznice je treba še preučiti in ugotoviti, katera različica bi bila najustreznejša.”

Pred pričetkom gradnje se je potrebno dogovoriti z ministrstvom, ali se bo izdelal državni prostorski načrt ali občinski prostorski načrt. Potek obvoznice in priprava dokumentov morata biti usklajena z ministrstvom. Tudi o tem, koliko bi litijska obvoznica stala in ali bo občina sofinancirala gradnjo, izračunov še ni. “Vse je odvisno od dogovora z ministrstvom. Glede ocene stroškov pa je potrebno najprej imeti izdelano tehnično dokumentacijo,” pravi Ponebškova.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zapora ceste zaradi sečnje dreves

Od 22.4.2024 do 26.4.2024, med 8.00 in 13.00 uro ter med 14.30 in 17.00 uro bo na lokalni cesti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, na odseku med Litijo...
-- OGLAŠEVANJE --