17.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoČaka nas šest mesecev obnove in kolon

Čaka nas šest mesecev obnove in kolon

Trboveljsko vpadnico bodo v začetku maja za pol leta zasedli delavci in stroji.

Če bo šlo vse po načrtih, bodo s temeljito prenovo ceste od uvoza za cementarno pa do križišča Sušnik zaključili konec oktobra. Sočasno z obnovo vpadnice v mesto bo potekala tudi obnova odseka regionalne ceste Bevško – Trbovlje. Skupno javno naročilo občine Trbovlje in ministrstva za infrastrukturo je odprto do 31. marca.

Novo krožišče pri Sušniku

Izbrani izvajalec bo na trboveljski vpadnici, ki jo v povprečju vsak dan prevozi več kot 9.200 avtomobilov, z asfaltno prevleko zamenjal zelo dotrajano betonsko vozišče, uredil hodnik za pešce in avtobusna postajališča. Za križišče Sušnik pa so že lani izdelali izvedbeni načrt za preureditev v krožišče, je navedeno v projektni dokumentaciji, ki jo je izdelalo podjetje Ozzing.

Predvidena enostranska zapora ceste

Prav tako bodo zamenjali poškodovano betonsko vozišče in pa obnovili del asfaltnega vozišča na odseku od izvoza bencinskega servisa Petrol do priključka za Hofer in še 80 metrov naprej. Ta del regionalne ceste v povprečju dnevno prevozi več kot 11.200 vozil, precej obremenjena je tudi s tovornim prometom. Uredili bodo tudi dodaten prehod za pešce, izvedli vzdrževalna dela na avtobusnih postajališčih, novo cestno razsvetljavo in kabelsko kanalizacijo ter obnovili vodovod.

V času obnove je predvidena enostranska zapora ceste in ročno usmerjanje prometa.

SORODNI ČLANKI:

Oborožite se s potrpežljivostjo, spomladi začnejo razkopavati

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V ponedeljek ob 13. uri v Trbovljah prometno nesrečo z materialno škodo,...