-0.8 C
Trbovlje
sreda, 29. novembra 2023
ZON.siAktualnoČaka jih še novih 9 mesecev del

Čaka jih še novih 9 mesecev del

Tri stavbe Splošne bolnišnice Trbovlje so končno prišle na vrsto za energetsko sanacijo.

2,4 milijona evrov za sanacijo

Energetska sanacija, ki bo predvidoma trajala 9 mesecev, bo stala dobrih 2,4 milijona evrov. Pričetek gradbeno obrtniških in inštalacijskih del je odvisen od pričetka in končanja javnega razpisa za izvedbo GOI del. Priprava razpisne dokumentacije se po besedah v. d. direktorice Splošne bolnišnice Trbovlje Marine Barovič pričakuje ta mesec.

Največ, skoraj 1,4 milijona evrov bo šlo iz proračuna in/ali sklada za investicije ministrstva za zdravje, 523.800 evrov iz kohezijskega sklada EU, iz državnega proračuna 92.435 evrov, sredstva trboveljske bolnišnice (vrednost DDV) pa bodo znašala 434.194 evrov.

“Glede na to, da ima Splošna bolnišnica Trbovlje tudi odobren projekt za celovito prenovo bolnišnične lekarne v višini 450.000 evrov, in ker sta projekta v nekaterih delih povezana, pričakujemo, da se bosta z vidika racionalnosti izvajala hkrati, saj je za oba projekta izdelana projektna dokumentacija,” pravi Barovičeva.

Končno bo na vrsto prišla tudi fasada otroške bolnišnice.

Kaj vse bodo sanirali

Sanirana bo fasada v vseh stavbah bolnišnice, razen medzidka, urgence in centralnestavbe, kjer je bila fasada že sanirana. Vgradili bodo toplotno izolacijo in zamenjali dotrajano strešno kritino na upravni stavbi, okna in vrata ter žaluzije. Poleg tega bodo sanirali temelje po celotnem obodu zgradbe. Zamenjali bodo dotrajane radiatorje in vgradili termostatske ventile. Sanirali bodo toplotne postaje in elektro omare, vgradili solarni sistem za pripravo sanitarne tople vode in pa prezračevalni sistem v bolniških sobah in ambulantah. Poleg tega bodo vgradili še centralni nadzorni sistem za nadzor in spremljanje porabe energije po različnih porabnikih, je naštela Barovičeva.

30 odstotkov nižji stroški

“Energetska sanacija bolnišnice bo poskrbela za boljšo kakovost bivanja bolnikov in izvajanje dejavnosti, to je primerno mikroklimo, razsvetljavo in manj hrupa. Znižali se bodo tudi stroški za energente, prihranki pri porabi naj bi znašali 30 odstotkov,” je povedala Barovičeva.

SORODNI ČLANKI:

Dela zaključijo februarja, v pripravi že novi projekti

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...