-- OGLAŠEVANJE --

BREZPLAČNO k zobozdravniku

-- OGLAŠEVANJE --

Slovenski zobozdravniki bodo v mesecu septembru opravili brezplačne preventivne preglede ustne votline, s ciljem, da bi odkrili zgodnje maligne spremembe v ustni votlini in ozavestili prebivalstvo o tej hudi bolezni.

Več kot 250-im zobozdravnikom iz vse Sloveniji so se pridružili tudi določeni zasavski zobozdravniki, le v Hrastniku nihče ne bo brezplačno izvajal preventivnih pregledov.

Na preglede se je treba vnaprej prijaviti pri izbranem izvajalcu, prijave pa bodo mogoče do zapolnitve mest.

SEZNAM IZVAJALCEV V ZASAVJU:

zobarji pregled
           
             
Namen in cilji akcije
Cilj akcije je izboljšati ozaveščenost prebivalstva o ustnem raku v Sloveniji in odkriti zgodnje spremembe, so pojasnili na Zdravniški zbornici Slovenije. Najbolj rizične paciente bodo zobozdravniki napotili na specialistični pregled. Redni zobozdravniški pregledi namreč rešujejo mnoge težave, v primerih zgodnjega odkritja malignih obolenj pa tudi življenja. Slovenski zobozdravniki želimo s takšnimi akcijami aktivneje pristopiti k preventivni dejavnosti, s tem pa omogočiti bolnikom brezplačne preglede.

Rak ustne votline – kdo ga lahko ima?
Raka ustne votline lahko dobi kdorkoli, ljudje z zobmi in brez njih. Vendar pa je rak ustne votline pogostejši pri moških, ki so starejši od 40 let. Vse več študij in raziskav kaže na porast raka ustne votline tudi pri mlajših ljudeh in pri ženskah. Pojavnost raka ustne votline narašča.

Ko smo ravno pri zdravstvu. Ste že kdaj zboleli v tujini. Naša bralka je in plačala vrtoglavi znesek, po povratku domov pa povrnjen dobila le drobiž.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --