-- OGLAŠEVANJE --

Brez obvestila prestavili znak za naselje, spremenili omejitev hitrosti

-- OGLAŠEVANJE --

Na glavni cesti od Dola pri Hrastniku v smeri Rimskih Toplic so postavili novo tablo za naselje, s katero na dotični cesti podaljšujejo območje z omejitvijo 50km/h, na odseku izven naselja pa so dosedanjih dovoljenih 90 km/h celo zmanjšali na 70 km/h. Direkcija poudarja, da je šlo za predlog lokalnih prebivalcev, izvedba in lokacija prometnih znakov pa opravljena v sodelovanju z Občino Hrastnik. 

Najbolj pomembna je varnost

Drži. To so nam potrdili tudi na Občini Hrastnik, kjer so v prvi vrsti želeli zmanjšati hitrost v nevarnem odseku. Se pa strinjajo s prebivalci, da bi namesto Marno, na tabli za naselje morali zapisati Spodnje Marno. “V prvi vrsti je varnost, zato spremembo direkcije pozdravljamo,” je dodal župan Marko Funkl.

Pritožbe krajanov so bile, ker niso bili obveščeni, tudi zato, ker menijo, da tabla za konec naselja ne označuje dejansko konec naselja, obenem pa je nerodno postavljena tudi tabla za preklic omejitve 70 km/h.

V smeri iz Dola proti Marnemu je ob novi tabli za naselje Marno tudi znak z omejitvijo hitrosti 70 km/h (fotografija 1), kar spreminja prejšnjih 90 km/h. Da gre za varnost smo že pojasnili, vse lepo in prav. Ampak po koncu nevarnega ovinka se omejitev 70 km/h preneha in spet vrne na 90 km/h (fotografija 2). Znak za preklic omejitve pa je postavljen namesto na desno stran vozišča, tako kot znak, ki hitrost zapoveduje, ampak na levo stran. Stran, ki je voznik recimo pri srečanju s tovornjakom sploh ne vidi.

Zakaj Direkcija za infrastrukturo o prestavitvi znakov ni obvestila javnosti, nam niso odgovorili. Kot pravijo na Občini, so za izvedbo tudi sami izvedeli šele po informacijah krajanov.

Simon Tanšek: “To je izziv, to je adrenalin. In v tem uživam.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --