16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoBravo Rogla! V letu 2020 si je prikolesaril Zlato kolo

Bravo Rogla! V letu 2020 si je prikolesaril Zlato kolo

Naš kolesarski as, Primož Roglič, je letošnji prejemnik nagrade Zlato kolo za najboljšega kolesarja leta 2020 po izboru mednarodne žirije novinarjev.

Rogličevi letošnji uspehi so drugo mesto na Tour de France, vnovična zmaga na španski Vuelti kot tudi zmaga na prestižni dirki Liege – Bastogne – Liege. Kolesarska revija Velo Magazine je sicer izbrala 15 nominirancev, med katerimi je bil še en slovenski kolesarski as in zmagovalec Tour de France, Tadej Pogačar.

Enaintridesetletni Primož Roglič, ki tekmuje za nizozemsko ekipo Jumbo Visma, je prvič prejel zlato kolo in nasledil letošnjega svetovnega prvaka Francoza Juliana Alaphilippa.

Roglič je te dni še v Sloveniji, ob vrnitvi v Monaco pa ga že čaka novo kolo, na katerem bo dirkal prihodnje leto tako kot vsi njegovi klubski kolegi, je med drugim povedal Polde Roglič, Primožev oče, s katerim smo se pogovarjali ob novici, da je sin prejemnik zlatega kolesa.

»Nagrada novinarjev je v pravih rokah! Zlato kolo je priznanje za njegovo garanje in prepoznan talent,« je še komentiral oče kolesarskega prvaka.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...