32.5 C
Trbovlje
sreda, 23. junija 2021
ZON.si1+1=2Božičkova pomočnika - trboveljska dijaka letos vključila celotno šolo!

Božičkova pomočnika – trboveljska dijaka letos vključila celotno šolo!

Projekt Božičkova tovarna daril v organizaciji Humanitarnega društva Enostavno pomagam iz Celja je že lani pritegnil Matica Zamudo in Mateja Strnišo, da sta stopila v akcijo in obdarila dva otroka. Letos pa sta storila korak naprej in namesto, da bi sodelovala le kot posameznika, povabila k dobrodelnosti kar celotno Srednjo tehniško in poklicno šolo Trbovlje.

Majhen prispevek za veliko veselje

Nekaj dijakov posameznih letnikov in profesorjev se je brez pomišljanja odzvalo. Zbrali so sredstva h katerim je bil dodan izkupiček od prodaje Matičevih in Matejevih koledarjev in sledilo je sestavljanje paketov, katere so ovili v praznični darilni papir in jih namenili dvanajstim otrokom iz socialno šibkih družin. Tem starši najverjetneje darila v prazničnem času ne bi mogli zagotoviti, zato sta Božičkova pomočnika, Trboveljčan Matic in Radečan Matej ob uspeli akciji osebno zadovoljna: “Veseli naju, da smo skupaj pokazali, da nam je mar, ter da smo vsak s svojim delčkom prispevali za nasmehe na otroških obrazih.”

Podpora z izbiro otroka s smrečice

Vsak posameznik lahko podpre projekt tako, da si iz smrečice izbere otroka (v starosti do 15 let), nato pa se darilo sestavi tako, da vsebuje pet stvari: igračo, oblačilo, nekaj za šolo ali ustvarjanje, nekaj za posladkati in nekaj po lastni izbiri.

Zakaj pomagati?

Razloge, zakaj sta pristopila že lani in z razveseljevanjem v nadgrajenem smislu nadaljevala tudi letos, dijaka 4. letnika smeri strojni tehnik strneta s citatom angleškega pesnika Williama Wordswortha: »Najboljši del človekovega življenja so njegova mala, brezimena in pozabljena dela dobrote in ljubezni.«

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do konca meseca je čas, da se odločite, kdo vam bo prinašal srečo

Ko je pred 30 leti Anton Lepoša šel čez mesto, se je marsikdo prijel za gumb; da bi mu le prinesel srečo. Dimnikarstvo Lepoša...